Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић приликом отварања амбуланте у селу крај Гаџиног Хана: Подршка пројектима који доприносе бољем животу грађана

rssBookmark and Share

Гаџин Хан 08.02.2023. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас, приликом отварања обновљене амбуланте у селу Велики Крчимир у општини Гаџин Хан, да Влада чини све како би Србија у сваком свом делу изгледала боље и да за њу не постоје општине првог и другог реда, нити велики и мали пројекти.

Брнабић приликом отварања амбуланте у селу крај Гаџиног Хана: Подршка пројектима који доприносе бољем животу грађана

Брнабић је са становницима Великог Крчимира разговарала о томе шта су њихови проблеми и шта држава још може да уради за њих.

Она је указала на то да се ради на великим пројектима у здравственој инфраструктури – КЦ Ниш, КЦ Војводине, КЦ Србије у Београду, КЦ Крагујевац, као и на општим болницама, али да су подједнако важне и мале амбуланте и домови здравља по Србији.

Председница Владе је најавила да ће данас у Гаџином Хану посетити компанију „Ресор д.о.о.”, која је 2021. године, преко Развојне агенције Србије, добила директни финансијски подстицај од 190.000 евра за проширење производње, опрему и нову производну халу, а која данас запошљава више од 100 људи.

Са председником Општине Гаџин Хан сам током целе прошле године радила на неким имовинско-правним односима како бисмо једну празну халу, која постоји у Душнику, пребацили са Републичке дирекције за имовину на ту општину, предочила је она, објаснивши да је циљ био да се олакша долазак једног инвеститора.

Премијерка је изразила наду да ће и ту бити отворено нешто више од 100 радних места.

Министар за јавна улагања Марко Благојевић изразио је задовољство што присуствује отварању обновљене амбуланте, наводећи да је реч о малом пројекту у поређењу са другима у здравству, али веома значајном за мештане Великог и Малог Крчимира и других села.

Он је прецизирао да је у реконструкцију амбуланте уложено 20 милиона динара, при чему је објекат потпуно обновљен, као и да је уведено ново грејање.

Благојевић је подсетио на то да су у протеклих неколико година у 58 градова и општина широм земље комплетно обновљена 84 објекта домова здравља и амбуланти, додавши да је у те пројекте уложено четири милијарде динара.

Председник Општине Гаџин Хан Милисав Филиповић изразио је захвалност Влади Србије на томе што је помогла да се реновира амбуланта у Великом Крчимиру, ка којој гравитира шест села, од чега једно из општине Бабушница, са приближно 800 људи.


#   Гаџин Хан   Ана Брнабић   амбуланта   Велики Крчимир
@anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима