Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Brnabić prilikom otvaranja ambulante u selu kraj Gadžinog Hana: Podrška projektima koji doprinose boljem životu građana

rssBookmark and Share

Gadžin Han 08.02.2023. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas, prilikom otvaranja obnovljene ambulante u selu Veliki Krčimir u opštini Gadžin Han, da Vlada čini sve kako bi Srbija u svakom svom delu izgledala bolje i da za nju ne postoje opštine prvog i drugog reda, niti veliki i mali projekti.

Brnabić prilikom otvaranja ambulante u selu kraj Gadžinog Hana: Podrška projektima koji doprinose boljem životu građana

Brnabić je sa stanovnicima Velikog Krčimira razgovarala o tome šta su njihovi problemi i šta država još može da uradi za njih.

Ona je ukazala na to da se radi na velikim projektima u zdravstvenoj infrastrukturi – KC Niš, KC Vojvodine, KC Srbije u Beogradu, KC Kragujevac, kao i na opštim bolnicama, ali da su podjednako važne i male ambulante i domovi zdravlja po Srbiji.

Predsednica Vlade je najavila da će danas u Gadžinom Hanu posetiti kompaniju „Resor d.o.o.”, koja je 2021. godine, preko Razvojne agencije Srbije, dobila direktni finansijski podsticaj od 190.000 evra za proširenje proizvodnje, opremu i novu proizvodnu halu, a koja danas zapošljava više od 100 ljudi.

Sa predsednikom Opštine Gadžin Han sam tokom cele prošle godine radila na nekim imovinsko-pravnim odnosima kako bismo jednu praznu halu, koja postoji u Dušniku, prebacili sa Republičke direkcije za imovinu na tu opštinu, predočila je ona, objasnivši da je cilj bio da se olakša dolazak jednog investitora.

Premijerka je izrazila nadu da će i tu biti otvoreno nešto više od 100 radnih mesta.

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju obnovljene ambulante, navodeći da je reč o malom projektu u poređenju sa drugima u zdravstvu, ali veoma značajnom za meštane Velikog i Malog Krčimira i drugih sela.

On je precizirao da je u rekonstrukciju ambulante uloženo 20 miliona dinara, pri čemu je objekat potpuno obnovljen, kao i da je uvedeno novo grejanje.

Blagojević je podsetio na to da su u proteklih nekoliko godina u 58 gradova i opština širom zemlje kompletno obnovljena 84 objekta domova zdravlja i ambulanti, dodavši da je u te projekte uloženo četiri milijarde dinara.

Predsednik Opštine Gadžin Han Milisav Filipović izrazio je zahvalnost Vladi Srbije na tome što je pomogla da se renovira ambulanta u Velikom Krčimiru, ka kojoj gravitira šest sela, od čega jedno iz opštine Babušnica, sa približno 800 ljudi.


#   Gadžin Han   Ana Brnabić   ambulanta   Veliki Krčimir
@anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima