Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић у Нишу: Нису проблем болнички капацитети, нема довољно здравствених радника

rssBookmark and Share

Ниш 24.11.2020. Јужна Србија ИнфоНедостатак здравствених радника

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Нишу да је у ковид болницама у Србији хоспитализовано око 5.900 оболелих од COVID-19 и да није проблем да се обезбеди довољан број кревета, већ довољно здравствених радника.

Брнабић у Нишу: Нису проблем болнички капацитети, нема довољно здравствених радника

Данас је у Нишу отворена вишенаменска лабораторијска ламела Електронског факултета. Отварању је присуствовала премијерка Ана Брнабић.

Брнабић је након отварања истакла, да је најважније је имамо још довољно места да збринемо све оне којима је потребна хоспитализација, али да се неки пацијенти шаљу из Београда у болнице у другим градовима и општинама.

Ми ћемо ускоро, почетком децембра, отворити потпуно нову ковид болницу у Београду, али важно је да знамо да немамо довољно здравствених радника за све то. Можете да отворите све болнице и убаците све спортске хале у ковид механизам, али немате људе који ће вас лечити, истакла је председница Владе.

Она је апеловала на грађане да се придржавају свих мера које су и обавеза и препорука, додавши да је важно да свако од нас буде индивидуално одговоран.

Потребно је да свако покуша да се креће што мање, да сведе све контакте на минимум док не прође овај талас, док не дође вакцина за коју се заиста надам да ћемо успети да је имамо у децембру и док ситуација не крене да се смирује, поручила је Брнабић.


#   Ниш   Ана Брнабић   здравствени радници   Научно технолошки парк   Коронавирус   Коронавирус
@anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима