Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цветановић по други пут у Управном одбору НАЛЕД-а

rssBookmark and Share

Лесковац 28.04.2017. Јужна Србија Инфо

На Изборној скупштини Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) која је одржана јуче у Београду, градоначелник Лесковца Горан Цветановић изабран је за члана Управног одбора ове значајне организације.

Цветановић по други пут у Управном одбору НАЛЕД-а

Међу члановима Управног одобра нашла су се још само два представника локалне самоуправе: градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и градоначелник Пирота Владан Васић. Пет чланова бирано је из привредног сектора, међу којима су представници Кока-коле, компаније Гомекс, Горења, Апатинске пиваре, компаније САП, као и један представник организација цивилног друштва.

 „Град Лесковац настоји да реализацијом бројних мера допринесе стварању конкурентније привредне климе и буде пример добре праксе другим јединицима локалне самоуправе у Републици Србији. Верујем да су ти резултати били један од разлога да постанем део овог тима, што је велики успех, за мене лично али и за град Лесковац – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић и подсетио да је ово други пут да он буде именован за члана Управног одбора НАЛЕД-а, а да је претходно био и члан Извршног одбора.

„Драго ми је што могу да наставим тај континуитет, јер смо у протеклом периоду успели да захваљујући сарадњи са НАЛЕД-ом добијемо Сертификат о повољном пословном окружењу, радимо на смањењу бирократије, унапредимо услове пословања на локалу и развој електронске управе – навео је Цветановић.

Нови управни одбор ће у наредне четири године предводити иницијативе НАЛЕД-а за унапређење пословног окружења и јачање конкурентности Србије.

НАЛЕД  је највећа приватно-јавна асоцијација која окупља готово 280 чланова, и један је од кључних саговорника Владе и Парламента у дефинисању законских решења од значаја за привреду.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   НАЛЕД   Управни одбор
@CvetanovicG @NALED_SERBIA @


 


[ Додај коментар ]