Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу одржана седница НАЛЕД-а

rssBookmark and Share

Лесковац 16.03.2018. Јужна Србија Инфо

У Лесковцу је јуче одржана девета седница Управног одбора Националне алијасне за локални и економски развој.

У Лесковцу одржана седница НАЛЕД-а

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић и члан Управног одбора ове организације председавао је јучерашњој седницои, на којој су поред извршне директорке НАЛЕД-а Виолете Јовановић присуствовали, Драгана Чукић, Станка Пејановић, Владимир Новаковић и Војислав Генчић.

На конференцији одржаној за медије након седнице градоначелник Цветановић рекао је да му представља велико задовољство што су се седница Управног одбора данас одржала у Лесковцу.

„НАЛЕД највећа приватно-јавна асоцијација која окупља готово 300 чланова, и један је од кључних саговорника Владе и Парламента у дефинисању законских решења од значаја за привреду. Значај ове организације из године у годину расте и НАЛЕД представља институцију која има кључну улогу у борби против бирократских препрека, али и побољшању пословног амбијента у општинама и градовима широм Србије. Влада Србије поверила је НАЛЕД-у важне послове попут увођења електронских дозвола, затим борбу против сиве економије и друге важне активности", бјаснио је значај НАЛЕДА Цветановић.

„Сарадња са НАЛЕД-ом омогућила је да добијемо Сертификат о повољном пословном окружењу. Град Лесковац је међу првима приступио процесу сертификације још 2008. године, када сам потписао Споразум о сарадњи на Програму сертификације општина са повољним пословним окружењем. Од тада до данас континуирано радимо на испуњавању критеријума који су задати како би град поседовао овај престижни сертификат. Ствaрaњe привлaчнe и пoвoљнe пoслoвнe „климe" нe знaчи сaмo дa сe нудe финaнсиjскe пoвлaстицe инвeститoримa, иако је град Лесковац много радио на пружању финансијске помоћи како домаћим тако и страним инвеститоримма", додао је градоначелник.

Извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић нагласила је да је Лесковац шампион процеса сертификације. Био је међу првим градовима који је добио Сертификат о повољном пословном окружењу.

„Лесковац има добар прилив инвеститора. Такође добро стоји у систему за издавање грађевинских дозвола, лидер је на овом пољу у овом крају и може да представља добар пример осталим локалним самоуправама“ рекла је Јовановић.

Чланови Управног одбора су са градоначелником Цветановићем и извршном директорком Јовановић одржали састанак са лесковачким привредницима на којем је представљен рад ове организације.

На крају посете представници НАЛЕДА и градоначелник обишли су поставку Народног музеја и Градску кућу.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   НАЛЕД   седница
@CvetanovicG @NALED_SERBIA @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима