Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Диковић: Војна полиција одлично чува границу

rssBookmark and Share

Пирот 14.03.2016. СРНА

Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић, обишао је припаднике Војне полиције ангажоване на заштити границе са Бугарском и изразио задовољство њиховим радом и задацима које обављају.

Фото: Министарство одбране/Даримир Банда
Фото: Министарство одбране/Даримир Банда

Диковић је напоменуо да су у претходних неколико дана припадници Војске Србије ангажовани на подршци снагама Министарству унутрашњих послова на обезбеђењу државне границе.

Без икаквих проблема
Командир вода Војне полиције Владимир Цветковић из састава Трећег батаљона Војне полиције на граничном прелазу Градина каже да до сада није било никаквих проблема. "Патроле се реализују по плану, моторизоване су и обављају се са припадницима граничне полиције", рекао је Цветковић.

"Оним што смо видели можемо бити у потпуности задовољни. Координација је извршена и задаци се обављају по плану", рекао је Диковић, који је обишао касарну "Трећи пешадијски пук" у Пироту, гранични прелаз Градина и Управу граничне полиције у Димитровграду.

Он је додао да су у Пироту, такође, ангажовани припадници Војске Србије као помоћ Сектору за ванредне ситуације МУП-а на санирању последица елементарних непогода, саопштило је Министарство одбране Србије.

Командант граничне полиције Миленко Божовић је, оцењујући ангажовање припадника Војске Србије на помоћи припадницима МУП-а, истакао да у претходних неколико дана патроле граничне полиције и Војне полиције раде на заштити државне границе.

Он је додао да први извештаји са терена сведоче да је сарадња изузетно добра и на високом професионалном нивоу.

Припадници Војне полиције добили су сва потребна овлашћења да овај задатак изврше заједно са органима МУП-а, наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.


#   Пирот   Димитровград   Миленко Божовић   војска   Градина   Министарство одбране   Бугарска   Љубиша Диковић   Гранични прелаз   граница   војна полиција
@mo_i_vs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима