Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оригинали и фалсификати на Градини

rssBookmark and Share

Димитровград 04.02.2016. Јужна Србија Инфо

Цариници су 2. фебруара 2016. године на граничном прелазу Градина спречили покушај кријумчарења спортске гардеробе и обуће фалсификованих робних марки, као и веће количине батерија за мобилне телефоне, парфема и фирмиране гардеробе.

Оригинали и фалсификати на Градини

У првом случају је приликом детаљне контроле аутобуса новопазарских регистарских ознака, који је био на путу из Бугарске ка Новом Пазару, пронађена сакривена гардероба.

Службеници Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина су користећи фибероскоп, бустер и КД огледала, најпре детектовали сакривену робу у фабричкој шупљини изнад задњих точкова аутобуса, да би потом скидањем поклопца фабричке шупљине и панела са вентилаторима у њој пронашли више од 50 пари патика робних марки  „Adidas Yeezy“ и „Nike Air“, као и преко 60 комплета тренерки „Lacoste“, „Tommy Hilfiger“, „Hugo Boss“, „Bogner“ и „Napapijri“,

 
Против 43-годишњег возача из Тутина покренут је прекршај пред надлежним судом.

Истог дана, на истом граничном прелазу, 35-годишњи Пироћанац је приликом уласка у земљу пријавио за царињење робу трговачког карактера, коју као физичко лице није имао право да царини у тзв. „скраћеном поступку“. Наложено му је да исту врати назад у Бугарску. Видно изнервиран таквим налогом царинских службеника, путник је неколико кеса са робом избацио у међузони, где је окренуо свој „БМВ“ и вратио се на гранични прелаз. Службеници Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина су га зауставили, претходно пронашавши кесе са робом, којих је путник на овај начин желео да се отараси. У њима се налазила велика количина батерија за мобилне телефоне „HTC“, „Sony“, „LG“ и „Samsung“, парфема „Chance Chanel“, „Coco Chanel“, „Alien Thierry Mugler“ и различитих одевних предмета, међу којима највише фармерки, кошуља, мајица, ролки и доњих делова тренерки. 


#   Димитровград   Градина   царина   кријумчарење   Управа царина   кривична пријава   Бугарска   Гранични прелаз   гардероба   фалсификат   оригинал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима