Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Originali i falsifikati na Gradini

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 04.02.2016. Južna Srbija Info

Carinici su 2. februara 2016. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja sportske garderobe i obuće falsifikovanih robnih marki, kao i veće količine baterija za mobilne telefone, parfema i firmirane garderobe.

Originali i falsifikati na Gradini

U prvom slučaju je prilikom detaljne kontrole autobusa novopazarskih registarskih oznaka, koji je bio na putu iz Bugarske ka Novom Pazaru, pronađena sakrivena garderoba.

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina su koristeći fiberoskop, buster i KD ogledala, najpre detektovali sakrivenu robu u fabričkoj šupljini iznad zadnjih točkova autobusa, da bi potom skidanjem poklopca fabričke šupljine i panela sa ventilatorima u njoj pronašli više od 50 pari patika robnih marki  „Adidas Yeezy“ i „Nike Air“, kao i preko 60 kompleta trenerki „Lacoste“, „Tommy Hilfiger“, „Hugo Boss“, „Bogner“ i „Napapijri“,

 
Protiv 43-godišnjeg vozača iz Tutina pokrenut je prekršaj pred nadležnim sudom.

Istog dana, na istom graničnom prelazu, 35-godišnji Piroćanac je prilikom ulaska u zemlju prijavio za carinjenje robu trgovačkog karaktera, koju kao fizičko lice nije imao pravo da carini u tzv. „skraćenom postupku“. Naloženo mu je da istu vrati nazad u Bugarsku. Vidno iznerviran takvim nalogom carinskih službenika, putnik je nekoliko kesa sa robom izbacio u međuzoni, gde je okrenuo svoj „BMV“ i vratio se na granični prelaz. Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina su ga zaustavili, prethodno pronašavši kese sa robom, kojih je putnik na ovaj način želeo da se otarasi. U njima se nalazila velika količina baterija za mobilne telefone „HTC“, „Sony“, „LG“ i „Samsung“, parfema „Chance Chanel“, „Coco Chanel“, „Alien Thierry Mugler“ i različitih odevnih predmeta, među kojima najviše farmerki, košulja, majica, rolki i donjih delova trenerki. 

Komentara: 0


#   Dimitrovgrad   Gradina   carina   krijumčarenje   Uprava carina   krivična prijava   Bugarska   Granični prelaz   garderoba   falsifikat   original
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}