Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Товари кривотворене робе на Градини

rssBookmark and Share

Димитровград 29.02.2016. Јужна Србија Инфо

Цариници су у протеклих седам дана на граничном прелазу Градина спречили два покушаја кријумчарења преко 2.500 разних артикала одеће и обуће кривотворених робних марки у Републику Србију.

Товари кривотворене робе на Градини

Први такав товар цариници су открили 24. фебруара 2016. године. Наиме, на царинском Терминалу Градина појавио се камион у коме се налазила разна текстилна роба из Турске, намењена увознику из Босне и Херцеговине, међу којом се налазило и  готово 1.000 одевних предмета за које постоји основана сумња да повређују право интелектулане својине, односно да се ради о копијама познатих светских брендова.

Најзаступљенија је била дечја гардероба са познатим ликовима из цртаних филмова ''Frozen'', ''Mini Maus'', ''Snoopy'', као и женске ташне кривотоворених робних марки ''Louis Vuitton'', ''Chanel'', ''Michael Kors'' итд.

Само дан касније, 25. фербуара 2016. године, на истом граничном прелазу, такође међу робом коју је из Турске увезла фирма из Босне и Херцеговине, цариници су открили још 1.572 артикла међу којима је било мушких одела, дечијих мајица, фармерки, панталона, а понајвише патика. У товару је било робе кривотворених робних марки „Legend“, „Mini Maus“, „Miki Maus“, „Adidas“, „Armani“, „New Balance“, „Paco Rabanne“, „Zara“, „Moschino“ итд.
 

У оба случаја, прекинут је прекршајни поступак, а откривена кривотворена роба је привремено задржана.


#   Димитровград   Градина   царина   кријумчарење   Управа царина   гардероба   кривотворена роба
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима