Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Добра сарадња стране компаније, државе и локалне самоуправе

rssBookmark and Share

Ниш 25.03.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обишла је са сарадницима фабрику кинеске компаније „Сингју“ (“Xingyu Automotive Lighting Systems“) која почиње са пробном производњом у априлу ове године и која ће запошљавати 1.000 радника.

Добра сарадња стране компаније, државе и локалне самоуправе

„Ова кинеска фабрика је добар показатељ како држава и локална самоуправа сарађују, јер ово је директна инвестиција из кабинета председника Србије Александра Вучића“, рекла је Драгана Сотировски током обиласка фабрике која се простире на 47.000 квадратних метара.

Према њеним речима, Ниш има добар пословни амбијент и после инвестиције компаније „Сингју“ у висини од 60 милиона евра можемо се надати и њиховим кооперантима.

Ниш ће бити стратешки и развојни центар за Европу у производњи ЛЕД расвете за све брендове аутомобилске индустрије компаније из Кине. Они су започели разговоре са нишким Електронским факултетом и представницима Научно-технолошког парка о сарадњи, а планирају и стипендирање наших студената, истакао је директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић.

„Сингју“ је лидер ЛЕД расвете за аутомобиле на глобалном нивоу. Постоји од 1993. године, а представник те компаније Ма Донгдонг је рекао да се они радују доласку у Ниш.

Драгана Сотировски обишла је са сарадницима и завршне радове на изградњи приступне инфраструктуре и радове на ревитализацији Булевара Димитрија Туцовића чиме Град Ниш у року испуњава преузете обавезе приликом уговарања изградње кинеске фабрике.


#   Ниш   Драгана Сотировски   локална самоуправа   Сингју фабрика
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима