Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драма код Врања: Због овце стао међународни воз

rssBookmark and Share

Врање 22.12.2014. Јужна Србија Инфо/Мондо

Међународни воз број 337 на линији Београд-Скопље, скоро сат и по времена био је заустављен на прузи код Врања јер власник овце коју је ударила локомотива није желео да се склони са шина док му се не надокнади штета.

Драма код Врања: Због овце стао међународни воз

"Драматична“ ситуација која више личи више личи на сцене из филма „Ко то тамо пева“, него на стварни живот одиграла се се око 16 часова на делу пруге између Врања и Ристовца.
"Овца се налазила на шинама, машиновођа је трубио упорно али се она није померила. Пошто је локомотива ударила животињу, воз је стао али није могао да настави пут јер је власник овце истрчао на шине, тражећи да му се штета надокнади. Наводно је тражио од машиновође 100 евра или "даље неће проћи“, каже један од путника.

Неки од путника, предлагали су машиновођи да плати власнику овце пола од тражене суме, само да би наставили пут, али је он то одбијао сматрајући да није његова грешка јер је овца била на прузи.

Будући да власник овце није желео да се помери са шина, тражећи надокнаду штете, машиновођа је обавестио полицију.

Директор Медија центра Железница Србије Ненад Станисављевић потврдио је за "Блиц“ да је на лице места изашла комисија железнице, полиција и истражни судија, и да је после својеврсног "увиђаја“ воз наставио пут у 17.30 часова.

"Кључно питање је одакле овца на прузи ако се зна да воз има предност у односу на сва возила и пешаке? Изашли су и истражни судија, полиција и наша комсиија за ванредне догађаје а од извештаја који пристигну биће утврђено какав ћемо став заузети по овом питању", казао је Станисављевић.


#   Врање   полиција   Железнице Србије   воз   овца   истражни судија   животиње   Ненад Станисављевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима