Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Drama kod Vranja: Zbog ovce stao međunarodni voz

rssBookmark and Share

Vranje 22.12.2014. Južna Srbija Info/Mondo

Međunarodni voz broj 337 na liniji Beograd-Skoplje, skoro sat i po vremena bio je zaustavljen na pruzi kod Vranja jer vlasnik ovce koju je udarila lokomotiva nije želeo da se skloni sa šina dok mu se ne nadoknadi šteta.

Drama kod Vranja: Zbog ovce stao međunarodni voz

"Dramatična“ situacija koja više liči više liči na scene iz filma „Ko to tamo peva“, nego na stvarni život odigrala se se oko 16 časova na delu pruge između Vranja i Ristovca.
"Ovca se nalazila na šinama, mašinovođa je trubio uporno ali se ona nije pomerila. Pošto je lokomotiva udarila životinju, voz je stao ali nije mogao da nastavi put jer je vlasnik ovce istrčao na šine, tražeći da mu se šteta nadoknadi. Navodno je tražio od mašinovođe 100 evra ili "dalje neće proći“, kaže jedan od putnika.

Neki od putnika, predlagali su mašinovođi da plati vlasniku ovce pola od tražene sume, samo da bi nastavili put, ali je on to odbijao smatrajući da nije njegova greška jer je ovca bila na pruzi.

Budući da vlasnik ovce nije želeo da se pomeri sa šina, tražeći nadoknadu štete, mašinovođa je obavestio policiju.

Direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević potvrdio je za "Blic“ da je na lice mesta izašla komisija železnice, policija i istražni sudija, i da je posle svojevrsnog "uviđaja“ voz nastavio put u 17.30 časova.

"Ključno pitanje je odakle ovca na pruzi ako se zna da voz ima prednost u odnosu na sva vozila i pešake? Izašli su i istražni sudija, policija i naša komsiija za vanredne događaje a od izveštaja koji pristignu biće utvrđeno kakav ćemo stav zauzeti po ovom pitanju", kazao je Stanisavljević.


#   Vranje   policija   Železnice Srbije   voz   ovca   istražni sudija   životinje   Nenad Stanisavljević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima