Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дугачке колоне возила на Градини, чекало се и више од два сата

rssBookmark and Share

Градина 08.07.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

И овог викенда велика сеоба путника из Западне Европе ка јужним дестинацијама. Од петка је појачан прилив возила на улазу у Србију. Најфреквентније је на Хоргошу, где се на улаз у Србију чека 45 минута. Возила на Градини чекају два сата на излазу из Србије, док на улазу нема већих гужви.

РТС: screeneshot
РТС: screeneshot

У јеку туристичке сезоне још један талас путника пролази кроз нашу земљу, зато има дужих задржавања на путевима и граничним прелазима.

У протекла 24 сата прошло је више од 30.000 путника, 8.000 возила и око 200 аутобуса. На излазу из Србије формирана је колона од двадесетак аутобуса и километар путничких возила.  

Најфреквентније је на граничном прелазу Хоргош, где се на улаз у Србију чека 45 минута. Највише се чека на излазу из Мађарске – на прелазу Реске возила се задржавају око 60 минута.

Полицијски и царински службеници раде појачаним капацитетима па су задржавања краћа него претходних година.

Процењује се да ће овог викенда око 100.000 путника ући у Србију преко граничних прелаза са Мађарском.

Возила на Градини чекају два сатаи више на излазу из Србије, док на улазу нема већих гужви.

Колоне аутомобила на овом прелазу ка Бугарској формиране су од раних јутарњих часова, а за возила је стално отворено свих шест трака.

У царини и полицији истичу да су гужве резултат огромног таласа транзитних туриста, пре свега турских држављана. Зато саветују нашим држављанима да, уколико је то могуће, избегну путовање током викенда.

За протекла 24 часа, на граничном прелазу Градина регистровано је око 35 хиљада путника. 

Већина су у транзиту и углавном турски држављани. После изградње ауто-пута на источном краку Коридора 10, промет на Градини се стално повећава.

"Тренутно због изузетно јаке фреквенције саобраћаја задржавање је око 120 минута на граничном прелазу. У дане викенда, у петак и суботу границу је прешло око 60.000 страних и наших држављана, што је за око 15 одсто више у односу на претходну годину", рекао је Срђан Костић, шеф смене пограничне полиције.

Зоран Бошков, вођа смене на граничном прелазу Градина каже да раде максималним капацитетима и труде се да обезбеде да се путници што мање задржавају.

"Нашим држављанима бих препоручио да избегавају дане викенда за путовања, уколико могу и мало стрпљења", рекао је Бошков.

До краја сезоне овако ће бити сваког викенда на Градини, који важи за један од најфреквентнијих прелаза у Европи. Процењује се да ће, тај гранични прелаз са суседном Бугарском прећи око два милиона путника.


#   саобраћај   Градина   Летња сезона   Гранични прелаз   24 сата
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима