Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фалсификованим печатом продавали карте за представу?

rssBookmark and Share

Алексинац 05.03.2015. Д. Остојић, Алексинац.Нет

Неколико родитеља нам је послало признанице које су добили за плаћене карте за позоришну представу у ПУ Лане.
Након што је ова информација објављена на сајту Алексинац.Нет, родитељима враћају новац..

Фалсификованим печатом продавали карте за представу?

Истражујући ову причу, сазнали смо низ сумњивих ствари.

1. Печат невладине организације Пепино, којим су овераване признанице на продатим картама, је фалсификат, непостојећа организација је у питању. Нема је у регистру код АПР, а потврду тога смо добили и од самих глумаца који су нам рекли да је НВО Пепино угашена пре неколико година.

2. На признаници нема ничега, ни ко је организатор, нити за шта се признаница издаје, коме новац иде, нити ко је признаницу издао

3. На овај начин су васпитачице, ни криве ни дужне, доведене у проблематичан положај, да учествују у незаконитим радњама.

Одговор о свему овоме смо затражили од надлежних у ПУ Лане, али га нисмо добили.

Нико не зна детаље, али ево шта се дешава у ПУ Лане.

Након што је на сајту Алексинац.Нет јутрос објављн модел како су родитељима на признаници наплаћивани трошкови представе од 150 динара, родитељима се враћа новац.

Јављају нам се родитељи помало збуњени:

"Представа је била дивна, заиста су деца задовољна, у вртићу у Мишићевој су свим родитељима враћене паре, али не знам зашто" истиче један од родитеља.

Други кажу да су прво дали паре за карту, добили признаницу, али да су им одмах после тога вратили новац и тражили да потпишу да им је новац враћен. Кажу да се један од глумаца одједном разболео, па ће представа у објекту у Буцековој бити отказана.

Од људи из вртића смо сазнали да је проблем настао оног тренутка кад је Алексинац.Нет објавио признаницу којом су продаване карте. Евидентни су били докази озбиљног кривичног дела из области привредног криминала. Када је надлежнима предочено да могу да одговарају због учињеног прекршаја, одлучили су враћањем новца да ублаже настали проблем.

Намера овог текста није да руши кредибилитет Луткарског позоришта Пепино, напротив истражујући ову тему сазнали смо да је реч о позоришту са озбиљном репутацијом и великим бројем добијених награда.

 


#   Алексинац   Алексинац.Нет   Позориште лутака     Лане ПУ  
@aleksinacnet @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима