Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Falsifikovanim pečatom prodavali karte za predstavu?

rssBookmark and Share

Aleksinac 05.03.2015. D. Ostojić, Aleksinac.Net

Nekoliko roditelja nam je poslalo priznanice koje su dobili za plaćene karte za pozorišnu predstavu u PU Lane.
Nakon što je ova informacija objavljena na sajtu Aleksinac.Net, roditeljima vraćaju novac..

Falsifikovanim pečatom prodavali karte za predstavu?

Istražujući ovu priču, saznali smo niz sumnjivih stvari.

1. Pečat nevladine organizacije Pepino, kojim su overavane priznanice na prodatim kartama, je falsifikat, nepostojeća organizacija je u pitanju. Nema je u registru kod APR, a potvrdu toga smo dobili i od samih glumaca koji su nam rekli da je NVO Pepino ugašena pre nekoliko godina.

2. Na priznanici nema ničega, ni ko je organizator, niti za šta se priznanica izdaje, kome novac ide, niti ko je priznanicu izdao

3. Na ovaj način su vaspitačice, ni krive ni dužne, dovedene u problematičan položaj, da učestvuju u nezakonitim radnjama.

Odgovor o svemu ovome smo zatražili od nadležnih u PU Lane, ali ga nismo dobili.

Niko ne zna detalje, ali evo šta se dešava u PU Lane.

Nakon što je na sajtu Aleksinac.Net jutros objavljn model kako su roditeljima na priznanici naplaćivani troškovi predstave od 150 dinara, roditeljima se vraća novac.

Javljaju nam se roditelji pomalo zbunjeni:

"Predstava je bila divna, zaista su deca zadovoljna, u vrtiću u Mišićevoj su svim roditeljima vraćene pare, ali ne znam zašto" ističe jedan od roditelja.

Drugi kažu da su prvo dali pare za kartu, dobili priznanicu, ali da su im odmah posle toga vratili novac i tražili da potpišu da im je novac vraćen. Kažu da se jedan od glumaca odjednom razboleo, pa će predstava u objektu u Bucekovoj biti otkazana.

Od ljudi iz vrtića smo saznali da je problem nastao onog trenutka kad je Aleksinac.Net objavio priznanicu kojom su prodavane karte. Evidentni su bili dokazi ozbiljnog krivičnog dela iz oblasti privrednog kriminala. Kada je nadležnima predočeno da mogu da odgovaraju zbog učinjenog prekršaja, odlučili su vraćanjem novca da ublaže nastali problem.

Namera ovog teksta nije da ruši kredibilitet Lutkarskog pozorišta Pepino, naprotiv istražujući ovu temu saznali smo da je reč o pozorištu sa ozbiljnom reputacijom i velikim brojem dobijenih nagrada.

 


#   Aleksinac   Aleksinac.Net   Pozorište lutaka     Lane PU  
@aleksinacnet @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima