Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Французи открили Пролом бању

rssBookmark and Share

Куршумлија 04.06.2013. Autor: Kurir

Помоћник градоначелника Пјергита обишао Куршумлију и уговорио посету младих рукометаша и фолклора у Француску

Французи открили Пролом бању

Ги Тувенел, помоћник градоначелника француског града Пјергите, посетио је јуче Куршумлију и разговарао о могућој сарадњи са руководством општине.

Французи су заинтересовани за успостављање сарадње у туризму, улагање у дрвно-прерађивачку индустрију и сарадњу спортских клубова и омладине два града.

"Прва група туриста из нашег града већ борави и Пролом бањи и они су презадовољни условима и услугом. Ова наша посета није везана само за туризам већ и за пословну, спортску и културну сарадњу наше две општине. Договорили смо се да делегација општине Куршумлија посети наш град у октобру, када ћемо потписати протокол о сарадњи. Већ је договорена сарадња вашег и нашег рукометног клуба, који се такмиче у истом рангу, па ће ваш клуб доћи код нас. Осим тога, позвали смо у госте и ваше културно-уметничко друштво као вид сарадње међу омладином два града. Они ће бити смештени код својих вршњака" - казао је Тувенел.

Он се осврнуо и на пословну сарадњу и посебно нагласио да је овај крај богат шумама.

"Ми смо заинтересовани за сарадњу у дрвно-прерађивачкој индустрији и у тој области видим велики потенцијал општине Куршумлија", казао је Тувенел.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић каже да је веома задовољан посетом представника овог француског града.

"Сарадња је већ успостављена у области туризма а данас смо разговарали и о другим видовима сарадње. Веома је важно што ће млади и деца из рукометног клуба и КУД посетити Француску. После потписивања протокола о сарадњи очекујем и конкретне разговоре о инвестицијама-каже председник Видић.

Град Пјергит има 100.000 становника и налази се у близини Париза. Он је индустријски центар тог дела Француске.

Иначе, прва група туриста из Француске тренутно борави у Пролом бањи. То су пензионери који су дошли на бањско лечење.

"Презадовољни су амбијентом, услугом и условима у Пролом бањи. Са представником нашег удружења пензионера већ је договорен боравак наших пензионера током целе сезоне. У свакој смении биће по 80 пензионера", казао је Тувенел.


#   Куршумлија   Радољуб Видић   председник општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима