Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грађани и одговорни из Града о буџету лицем у лице

rssBookmark and Share

Ниш 07.12.2021. Јужна Србија Инфо

Расправа о Нацрту одлуке о буџети Града Ниша за 2022. годину у којој су учествовали сви заинтересовани грађани и представници организација и удружења одржана је у Градској кући чије су предлоге, сугестије и примедбе саслушали градоначелница Ниша Драгана Сотировски и комплетан тим оних који се налазе на најодговорнијим градским дужностима.

Грађани и одговорни из Града о буџету лицем у лице

Учесници у расправи истакли су да је оваквом организацијом јавне расправе учињен помак у упознавању и учешћу грађанства са најважнијим документом Града Ниша.

Градоначелница Ниша и њен тим пажљиво су саслушали све предлоге, сугестије и примедбе грађана које ће размотрити, а одговарали су и на питања учесника у расправи.

Грађанима су представљени планирани капитални пројекти међу којима је аква парк у Нишкој Бањи, највећа градска инвестиција у 2022. години.

Буџет за идућу годину пројектован је на 11,8 милијарди динара. У идућој години очекују се већи приходи од пореза на зараде и пореза на имовину.

До краја ове године очекује се реализација буџета у износу од 10,4 милијарде динара. Град је приходовао 1,2 милијарде динара више у овој години у односу на 2020. годину.

Јавна расправа о буџету биће настављена вечерас у 20.30 сати у телевизијској емисији на РТВ Белами уз могућност директног укључења грађана и других субјеката.


#   Ниш   буџет   Драгана Сотировски   јавна расправа
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима