Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Građani i odgovorni iz Grada o budžetu licem u lice

rssBookmark and Share

Niš 07.12.2021. Južna Srbija Info

Rasprava o Nacrtu odluke o budžeti Grada Niša za 2022. godinu u kojoj su učestvovali svi zainteresovani građani i predstavnici organizacija i udruženja održana je u Gradskoj kući čije su predloge, sugestije i primedbe saslušali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i kompletan tim onih koji se nalaze na najodgovornijim gradskim dužnostima.

Građani i odgovorni iz Grada o budžetu licem u lice

Učesnici u raspravi istakli su da je ovakvom organizacijom javne rasprave učinjen pomak u upoznavanju i učešću građanstva sa najvažnijim dokumentom Grada Niša.

Gradonačelnica Niša i njen tim pažljivo su saslušali sve predloge, sugestije i primedbe građana koje će razmotriti, a odgovarali su i na pitanja učesnika u raspravi.

Građanima su predstavljeni planirani kapitalni projekti među kojima je akva park u Niškoj Banji, najveća gradska investicija u 2022. godini.

Budžet za iduću godinu projektovan je na 11,8 milijardi dinara. U idućoj godini očekuju se veći prihodi od poreza na zarade i poreza na imovinu.

Do kraja ove godine očekuje se realizacija budžeta u iznosu od 10,4 milijarde dinara. Grad je prihodovao 1,2 milijarde dinara više u ovoj godini u odnosu na 2020. godinu.

Javna rasprava o budžetu biće nastavljena večeras u 20.30 sati u televizijskoj emisiji na RTV Belami uz mogućnost direktnog uključenja građana i drugih subjekata.


#   Niš   budžet   Dragana Sotirovski   javna rasprava
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima