Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелница Ниша негира наводе у јавности од стране "узбуњивача" из Управе за комуналне делатности и инспекцијске послове

rssBookmark and Share

Ниш 22.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски у саопштењу послатом медијима негира наводе у јавности од стране "узбуњивача" односно бившег в.д. начелника Управе за комуналне делатности и инспекцијске послове.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Саопштење преносимо у целости…

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Због повећаног интересовања медија после нетачних и злонемарених информација наводног узбуњивача о корупцији у „срцу“ градске власти и непримерене кампање и хајке против мене, принуђена сам да се писмом обратим јавности и медијима како не бих морала сваком појединачно да одговарам.

Јавним обраћањем желим да скренем пажњу на злоупотребу медија од стране незадовољног појединца коме се даје медијски простор за манипулацију јавним мњењем и то две недеље уочи локалних избора.

Поједини медији који од почетка мог мандата навијају за противнике актуелне градске власти водећи кампању исконстисаним извештајима, непровереним информацијама и слично, објавили су како је против мене кривичну пријаву поднео анонимни и наводни узбуњивач „због корупције великих размера“ . У текстовима тих медија, који су преузели улогу истражних органа, изношењем непроверених и неистинитих навода „анонимног“, унапред сам оптужена и осуђена.

Уступили су простор човеку који је пре готово пола године разрешен функције ВД начелника Управе за комуналне делатности и инспекцијске послове, који тврди да је узбуњивач не обазирући се на члан 11. став 1. Закона о заштити узбуњивача (забрана злоупотребе узбуњивања) који забрањује злоупотребу узбуњивања достављањем информације за коју је знао да није истинита. Не проверавајући истинитост код ресорних управа, нити чекајући да Тужилаштво реагује, ти медији - навијачи пренели су делове кривичне пријаве, изигравајући џелата и судију.

Радник управе који је био ВД начелника и ВД заменика начелника Управе за комуналне делатности , почев од маја 2022.године, против кога ресорна Управа води дисциплински поступак за тежу повреду из радног односа, сходно Закону о запосленима у АП и ЈЛС, а по налогу Управне инспекције , имао је довољно времена да постане узбуњивач ако је сумњао у исправност било ког документа Управе чији је начелник био и о чему је одлучивао и потписивао, а не сада када је против њега и Агенција за спречавање корупције покренула поступак (први предмет Агенција је затворила јер је „анонимни узбуњивач“ прећуткујући важне чињенице о свом статусу службеника на положају обмануо Агенцију, о чему постоје докази). Кривична пријава за мене није новост. „Анонимни узбуњивач“ о свему томе много пута ми је слао поруке у којима најављује прогон и мене и сарадника.

Исход дисциплинског поступка не знам али верујем да га медији неће представљати жртвом система, пошто су неки то већ учинили објављивањем поменутих текстова.

Поседујемо сву уредну документацију на коју примедбе није имао ни ДРИ, а ни Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки.

Верујем да ће медији који су пренели непотпуне и нетачне наводе истражити тренутни статус запосленог, како би о покушају представљања жртве градског службеника, у већ познатим манирима истог, обавестили јавност.

 

Градоначелница Ниша,

Драгана Сотировски


#   Ниш   Драгана Сотировски   медији   Градска управа
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима