Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnica Niša negira navode u javnosti od strane "uzbunjivača" iz Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove

rssBookmark and Share

Niš 22.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u saopštenju poslatom medijima negira navode u javnosti od strane "uzbunjivača" odnosno bivšeg v.d. načelnika Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Saopštenje prenosimo u celosti…

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Zbog povećanog interesovanja medija posle netačnih i zlonemarenih informacija navodnog uzbunjivača o korupciji u „srcu“ gradske vlasti i neprimerene kampanje i hajke protiv mene, prinuđena sam da se pismom obratim javnosti i medijima kako ne bih morala svakom pojedinačno da odgovaram.

Javnim obraćanjem želim da skrenem pažnju na zloupotrebu medija od strane nezadovoljnog pojedinca kome se daje medijski prostor za manipulaciju javnim mnjenjem i to dve nedelje uoči lokalnih izbora.

Pojedini mediji koji od početka mog mandata navijaju za protivnike aktuelne gradske vlasti vodeći kampanju iskonstisanim izveštajima, neproverenim informacijama i slično, objavili su kako je protiv mene krivičnu prijavu podneo anonimni i navodni uzbunjivač „zbog korupcije velikih razmera“ . U tekstovima tih medija, koji su preuzeli ulogu istražnih organa, iznošenjem neproverenih i neistinitih navoda „anonimnog“, unapred sam optužena i osuđena.

Ustupili su prostor čoveku koji je pre gotovo pola godine razrešen funkcije VD načelnika Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, koji tvrdi da je uzbunjivač ne obazirući se na član 11. stav 1. Zakona o zaštiti uzbunjivača (zabrana zloupotrebe uzbunjivanja) koji zabranjuje zloupotrebu uzbunjivanja dostavljanjem informacije za koju je znao da nije istinita. Ne proveravajući istinitost kod resornih uprava, niti čekajući da Tužilaštvo reaguje, ti mediji - navijači preneli su delove krivične prijave, izigravajući dželata i sudiju.

Radnik uprave koji je bio VD načelnika i VD zamenika načelnika Uprave za komunalne delatnosti , počev od maja 2022.godine, protiv koga resorna Uprava vodi disciplinski postupak za težu povredu iz radnog odnosa, shodno Zakonu o zaposlenima u AP i JLS, a po nalogu Upravne inspekcije , imao je dovoljno vremena da postane uzbunjivač ako je sumnjao u ispravnost bilo kog dokumenta Uprave čiji je načelnik bio i o čemu je odlučivao i potpisivao, a ne sada kada je protiv njega i Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula postupak (prvi predmet Agencija je zatvorila jer je „anonimni uzbunjivač“ prećutkujući važne činjenice o svom statusu službenika na položaju obmanuo Agenciju, o čemu postoje dokazi). Krivična prijava za mene nije novost. „Anonimni uzbunjivač“ o svemu tome mnogo puta mi je slao poruke u kojima najavljuje progon i mene i saradnika.

Ishod disciplinskog postupka ne znam ali verujem da ga mediji neće predstavljati žrtvom sistema, pošto su neki to već učinili objavljivanjem pomenutih tekstova.

Posedujemo svu urednu dokumentaciju na koju primedbe nije imao ni DRI, a ni Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Verujem da će mediji koji su preneli nepotpune i netačne navode istražiti trenutni status zaposlenog, kako bi o pokušaju predstavljanja žrtve gradskog službenika, u već poznatim manirima istog, obavestili javnost.

 

Gradonačelnica Niša,

Dragana Sotirovski


#   Niš   Dragana Sotirovski   mediji   Gradska uprava
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima