Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник Врања домаћин немачком амбасадору

rssBookmark and Share

Врање 15.08.2016. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, разговарао је данас са амбасадором Немачке у Србији, Њ. Е. Акселом Дитманом.

Град Врање
Град Врање

Градоначелник Миленковић је амбасадора Дитмана, представнике немачке амбасаде и КФW банке, упознао са пројектима на којима су заједно радили Град Врање и немачке организације ГИЗ, ХЕЛП и КФВ банка.

Он је, такође, говорио о привредном и економском амбијенту у Врању, напомињући да су једни од приоритета руководства Града запошљавање младих, привлачење инвестиција, инфраструктурно уређење и развој сеоских средина. Миленковић је рекао и да се разматра унапређење капацитета депоније „Метерис“ и могућност њеног регионалног карактера.

Амбасадор Дитман је рекао да су кључне ствари приликом привлачења инвеститора добра и квалитетна инфраструктура и ефикасност рада Градске управе, како би сви заинтересовани што пре дошли до грађевинске дозволе. Градоначелник Миленковић је додао да су запослени у службама Градске управе прошли обуке НАЛЕД-а, тако да ће процес обједињене процедуре бити у складу са законским роковима.

Састанку су присуствовали и председник Скупштине града др Дејан Тричковић и начелник Градске управе Душан Аритоновић. Амбасадор Аксел Дитман и градоначелник Слободан Миленковић су потом присуствовали мини концерту, светски признатог пијанисте Клауса Шилдеа, који у оквиру „Piano Summer“ фестивала борави у Врању.  


#   Врање   Дејан Тричковић   Немачка   НАЛЕД   Слободан Миленковић   Град Врање   Немачка развојна банка КФВ   Piano Summer   Аксел Дитман     Душан Аритоновић
@NALED_SERBIA @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима