Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik Vranja domaćin nemačkom ambasadoru

rssBookmark and Share

Vranje 15.08.2016. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji, Nj. E. Akselom Ditmanom.

Grad Vranje
Grad Vranje

Gradonačelnik Milenković je ambasadora Ditmana, predstavnike nemačke ambasade i KFW banke, upoznao sa projektima na kojima su zajedno radili Grad Vranje i nemačke organizacije GIZ, HELP i KFV banka.

On je, takođe, govorio o privrednom i ekonomskom ambijentu u Vranju, napominjući da su jedni od prioriteta rukovodstva Grada zapošljavanje mladih, privlačenje investicija, infrastrukturno uređenje i razvoj seoskih sredina. Milenković je rekao i da se razmatra unapređenje kapaciteta deponije „Meteris“ i mogućnost njenog regionalnog karaktera.

Ambasador Ditman je rekao da su ključne stvari prilikom privlačenja investitora dobra i kvalitetna infrastruktura i efikasnost rada Gradske uprave, kako bi svi zainteresovani što pre došli do građevinske dozvole. Gradonačelnik Milenković je dodao da su zaposleni u službama Gradske uprave prošli obuke NALED-a, tako da će proces objedinjene procedure biti u skladu sa zakonskim rokovima.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković i načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović. Ambasador Aksel Ditman i gradonačelnik Slobodan Milenković su potom prisustvovali mini koncertu, svetski priznatog pijaniste Klausa Šildea, koji u okviru „Piano Summer“ festivala boravi u Vranju.  


#   Vranje   Dejan Tričković   Nemačka   NALED   Slobodan Milenković   Grad Vranje   Nemačka razvojna banka KFV   Piano Summer   Aksel Ditman     Dušan Aritonović
@NALED_SERBIA @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima