Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Festival "Vranjska gradska pesma" u čast Stane Avramović Karaminge

rssBookmark and Share

Vranje 17.02.2019. Južna Srbija Info

Vranjski većnici usvojili su program ovog kulturnog događaja, koji će biti održan 21. i 22. februara u Vranju. Festival se organizuje povodom pedest godina od smrti čuvene Stane Avramović Karaminge autorke pesme ,,Dimitrijo, sine Mitre”, Vranjanke koja je decenijama čuvala, negovala i drugima prenosila izvornu vranjansku pesmu.

Festival "Vranjska gradska pesma" u čast Stane Avramović Karaminge

Festival počinje u četvrtak 21. februara, od 19 sati u sali Doma vojske, a na otvaranju će govoriti gradonačelnik dr Slobodan Milenković i potomci Stane Karaminge prof. dr Sima Avramović  i dr Marina Džikić.

Biće prikazan film o baba Stani, a predviđeno je i obraćanje Mirjane Drobac, etnomuzikologa u Muzičkoj produkciji RTS-a, koja će govoriti o gradskoj vranjskoj pesmi.

U muzičkom delu programa nastupiće vokalni solisti Ivana Tasić, Branimir Stošić Kace i Slobodan Jovanović Cobi, kao i KUD "Sevdah".

Drugog dana festivala u petak, od 12 sati u koncertnoj sali Muzičke škole "Stevan Mokranjac", učenicima i svim zainteresovanim, Mirjana Drobac održaće predavanje o vranjskoj gradskoj pesmi.

U večernjem delu programa u sali Doma vojske, s apšočetkom u 20 sati, nastupiće vokalni solisti, Vesna Dimić, Slobodan Jovanović Cobi, Biljana Petković, Tijana Vučković, Branimir Stošić Kace, Ivana Tasić i Čeda Marković, uz pratnju orkestra Ljubiše Pavkovića.

Pokrovitelj ovog festivala je Grad Vranje.


#   Vranje   festival   Stana Avramović Karaminga   Slobodan Milenković   Grad Vranje   Ana Tasić   Branimir Stošić   Ivana Tasić   Branimir Stošić Kace   Vranjska gradska pesma festival
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima