Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

40 година због двоструког убиства

rssBookmark and Share

18.06.2013. Autor: Rts

У првостепеном поступку на 40 година затвора за двоструко убиство, осуђен Марко Јовановић

40 година због двоструког убиства

Кривично веће Вишег суда у Нишу осудило је Марка Јовановића (24) у првостепеном поступку на 40 година затвора за двоструко убиство у нишком насељу Дуваниште октобра 2010. године.

Марко је тада ножем убио Данијелу Јовановић (27) и Александра Китановића (23) и изречена му је максимална казна предвиђена законом, речено је приликом изрицања пресуде.

Председник Кривичног већа судија Мирко Драшковић је, образлажући пресуду, рекао да је жртвама нанет велики број удараца на безосећајан начин.

Поступак је трајао дуже због неопходних вештачења и установљено је да је осуђени био урачунљив у моменту извршења дела и да је способан да прати ток суђења, казао је Драшковић.

Марко је убио Данијелу и Александра 31. октобра 2010. године, а у бекству је био четири дана када је примећен у близини нишког Дома здравља и ухапшен.

После хапшења у полицији је саопштено да Марко није пружао отпор, а код њега је пронађен нож за који се тада претпостављало да је послужио за двоструко убиство.

Према наводима полиције, Јовановић се крио у једној згради у противпожарном степеништу где нико од станара не пролази и у крају града где је раније становао.


#   Марко Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима