Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Албанци тврде да је Бајрами убијен у Врањском затвору

rssBookmark and Share

Велики Трновац 26.11.2013. Autor: Beta

Лидер Покрета за демократски прогрес Јонуз Муслиу утврдио је да је Решат Бајрами, који је био у притвору у Врању због сумње да је учествовао у убиству полицајца, заправо убијен у ћелији.

Албанци тврде да је Бајрами убијен у Врањском затвору

Муслиу је рекао да политички лидери Албанаца захтевају да се истражи "убиство Решата Бајрамија у затвору у Врању које је последњи у низу инцидената који је погодио Албанце који живе у Бујановцу и Прешеву". Додао је да је Решат Бајрами "у затвор ушао здрав".

"Спомиње се срчани удар, а да човек никада није боловао од срца. Ми тражимо да се обелодани од чега је Решат Бајрами умро, а према нашим сазнањима он је убијен, или од малтретирања или му нису дали помоћ", рекао је Муслиу.

Према његовим речима, смрт Решата Бајрамија је други сумњив случај смрти албанских затвореника у српским затворима у последњих неколико месеци.

Решат Бајрами (50) из Великог Трновца код Бујановца је ухапшен 23. октобра због сумње да је био у возилу чији је возач 21. октобра на улазу у село Велики Трновац намерно прегазио и убио полицајца Горана Ђорђевића, који је покушао да га заустави ради контроле.

Бајрами је умро у Окружном затвору у Врању 21. новембра, а надлежно тужилаштво је обавестило јавност да ће се узрок његове смрти знати након обдукције. Према информацијама у појединим медијима као највероватнији узрок смрти наведен је тежак инфаркт.


#   Велики Трновац   Албанци   Јонуз Муслиу   Ана Ђорђевић   Горана Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима