Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Albanci tvrde da je Bajrami ubijen u Vranjskom zatvoru

rssBookmark and Share

Veliki Trnovac 26.11.2013. Autor: Beta

Lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliu utvrdio je da je Rešat Bajrami, koji je bio u pritvoru u Vranju zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu policajca, zapravo ubijen u ćeliji.

Albanci tvrde da je Bajrami ubijen u Vranjskom zatvoru

Musliu je rekao da politički lideri Albanaca zahtevaju da se istraži "ubistvo Rešata Bajramija u zatvoru u Vranju koje je poslednji u nizu incidenata koji je pogodio Albance koji žive u Bujanovcu i Preševu". Dodao je da je Rešat Bajrami "u zatvor ušao zdrav".

"Spominje se srčani udar, a da čovek nikada nije bolovao od srca. Mi tražimo da se obelodani od čega je Rešat Bajrami umro, a prema našim saznanjima on je ubijen, ili od maltretiranja ili mu nisu dali pomoć", rekao je Musliu.

Prema njegovim rečima, smrt Rešata Bajramija je drugi sumnjiv slučaj smrti albanskih zatvorenika u srpskim zatvorima u poslednjih nekoliko meseci.

Rešat Bajrami (50) iz Velikog Trnovca kod Bujanovca je uhapšen 23. oktobra zbog sumnje da je bio u vozilu čiji je vozač 21. oktobra na ulazu u selo Veliki Trnovac namerno pregazio i ubio policajca Gorana Đorđevića, koji je pokušao da ga zaustavi radi kontrole.

Bajrami je umro u Okružnom zatvoru u Vranju 21. novembra, a nadležno tužilaštvo je obavestilo javnost da će se uzrok njegove smrti znati nakon obdukcije. Prema informacijama u pojedinim medijima kao najverovatniji uzrok smrti naveden je težak infarkt.


#   Veliki Trnovac   Albanci   Jonuz Musliu   Ana Đorđević   Gorana Đorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima