Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аутобусу отпао точак

rssBookmark and Share

05.05.2011. Извор: Блиц

Нишки основци избегли удес

Аутобусу са ученицима трећег разреда из нишке ОШ „Учитељ Таса“, који су кренули на екскурзију у Брзеће, јуче је у току вожње отпао један од задњих точкова, али у удесу, на срећу, нико није повређен.

Аутобусу отпао точак

НИШ - Незгода се десила на тридесетак километара пре Брзећа, у месту Разбојна, а запањена деца из другог аутобуса одмах су мобилним телефонима јавила родитељима шта се десило.

- Звало ме је дете телефоном да ми каже како је аутобусу испред њих пукао точак и одлетео у њиву. Прво нисам могла да поверујем, али се испоставило да је тачно. Води ли неко рачуна о томе каквим аутобусима нам деца иду на екскурзије и да ли су исправни? Треба бринути о томе, а не само о заради и дневницама. Шта би било да је пукао предњи точак можемо само да нагађамо - каже мајка једног од ученика, инсистирајући на анонимности.

У туристичкој агенцији „Еуротурс“ из Ниша, која је организатор путовања, тврде да је аутобус технички исправан и да се радило о квару који ње могао да се предвиди, али да није било никакве опасности по децу.

- Аутобуси су стали ради паузе у Разбојни. Тек што су кренули пукла је фелна на точку и искидала шрафове који држе точак који је услед тога пукао и излетео. Безбедност деце ниједног тренутка није била угрожена јер аутобус на задњим осовинама има два пута по три точка и могао је без проблема да настави вожњу и без једног точка, али смо га превентивно зауставили и послали други аутобус да превезе ђаке. Аутобус је по закону 24 часа пре поласка на екскурзију био на техничком прегледу и сасвим је исправан, о чему постоји одговарајућа документација - каже директор „Еуротурса“ Зоран Петковић и наглашава да је аутобус новије производње. Каросерија је МАН-ова, а произвела га је 2004. године реномирана шпанска фирма „AYATSAtlantis“.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима