Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Autobusu otpao točak

rssBookmark and Share

05.05.2011. Izvor: Blic

Niški osnovci izbegli udes

Autobusu sa učenicima trećeg razreda iz niške OŠ „Učitelj Tasa“, koji su krenuli na ekskurziju u Brzeće, juče je u toku vožnje otpao jedan od zadnjih točkova, ali u udesu, na sreću, niko nije povređen.

Autobusu otpao točak

NIŠ - Nezgoda se desila na tridesetak kilometara pre Brzeća, u mestu Razbojna, a zapanjena deca iz drugog autobusa odmah su mobilnim telefonima javila roditeljima šta se desilo.

- Zvalo me je dete telefonom da mi kaže kako je autobusu ispred njih pukao točak i odleteo u njivu. Prvo nisam mogla da poverujem, ali se ispostavilo da je tačno. Vodi li neko računa o tome kakvim autobusima nam deca idu na ekskurzije i da li su ispravni? Treba brinuti o tome, a ne samo o zaradi i dnevnicama. Šta bi bilo da je pukao prednji točak možemo samo da nagađamo - kaže majka jednog od učenika, insistirajući na anonimnosti.

U turističkoj agenciji „Euroturs“ iz Niša, koja je organizator putovanja, tvrde da je autobus tehnički ispravan i da se radilo o kvaru koji nje mogao da se predvidi, ali da nije bilo nikakve opasnosti po decu.

- Autobusi su stali radi pauze u Razbojni. Tek što su krenuli pukla je felna na točku i iskidala šrafove koji drže točak koji je usled toga pukao i izleteo. Bezbednost dece nijednog trenutka nije bila ugrožena jer autobus na zadnjim osovinama ima dva puta po tri točka i mogao je bez problema da nastavi vožnju i bez jednog točka, ali smo ga preventivno zaustavili i poslali drugi autobus da preveze đake. Autobus je po zakonu 24 časa pre polaska na ekskurziju bio na tehničkom pregledu i sasvim je ispravan, o čemu postoji odgovarajuća dokumentacija - kaže direktor „Eurotursa“ Zoran Petković i naglašava da je autobus novije proizvodnje. Karoserija je MAN-ova, a proizvela ga je 2004. godine renomirana španska firma „AYATSAtlantis“.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima