Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бившем декану Медицинског факултета притвор до 30 дана

rssBookmark and Share

Ниш 03.08.2013. Autor: Z.M.

Ванпретресно веће Вишег суда у Нишу одредило је јуче по подне притвор до 30 дана бившем декану Медицинског факултета у Нишу Милану Вишњићу осумњиченом да је злоупотребом службеног положаја оштетио факултет за скоро 168 милиона динара и 70 хиљада евра. Како сазнајемо, ово трочлано веће донело је одлуку о притвору већином гласова “због опасности да би осумњичени могао да утиче на сведоке”.

Бившем декану Медицинског факултета притвор до 30 дана

Веће је одлучивало о притвору након што се виши јавни јавни тужилац успротивио одлуци истражног судије Вишег суда Александра Теодосића који је након саслушања Вишњића предложио да он буде пуштен да се брани са слободе. Испред зграде суда се јуче ујутру окупило неколико десетина грађана у знак подршке Вишњићу, међу којима су примећени професори и студенти Медицинског факултета, као и чланови Реформистичке странке, чији је кандидат за градоначелника Вишњић био на прошлогодишњим изборима.

Полицијска управа Ниш привела је Вишњића у среду због сумње да је оштетио факултет тако што је “самоиницијативно увећао коефицијенте плата ненаставном особљу супротно Уредби Владе, један број студената ослобађао плаћања дела школарине, а служби књиговодства наложио да свим запосленима који су радили на факултетским пројектима исплати одређени проценат од предходне плате, иако пројекти још нису били усвојени”.


#   Ниш   студенти   Полицијска управа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима