Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bivšem dekanu Medicinskog fakulteta pritvor do 30 dana

rssBookmark and Share

Niš 03.08.2013. Autor: Z.M.

Vanpretresno veće Višeg suda u Nišu odredilo je juče po podne pritvor do 30 dana bivšem dekanu Medicinskog fakulteta u Nišu Milanu Višnjiću osumnjičenom da je zloupotrebom službenog položaja oštetio fakultet za skoro 168 miliona dinara i 70 hiljada evra. Kako saznajemo, ovo tročlano veće donelo je odluku o pritvoru većinom glasova “zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogao da utiče na svedoke”.

Bivšem dekanu Medicinskog fakulteta pritvor do 30 dana

Veće je odlučivalo o pritvoru nakon što se viši javni javni tužilac usprotivio odluci istražnog sudije Višeg suda Aleksandra Teodosića koji je nakon saslušanja Višnjića predložio da on bude pušten da se brani sa slobode. Ispred zgrade suda se juče ujutru okupilo nekoliko desetina građana u znak podrške Višnjiću, među kojima su primećeni profesori i studenti Medicinskog fakulteta, kao i članovi Reformističke stranke, čiji je kandidat za gradonačelnika Višnjić bio na prošlogodišnjim izborima.

Policijska uprava Niš privela je Višnjića u sredu zbog sumnje da je oštetio fakultet tako što je “samoinicijativno uvećao koeficijente plata nenastavnom osoblju suprotno Uredbi Vlade, jedan broj studenata oslobađao plaćanja dela školarine, a službi knjigovodstva naložio da svim zaposlenima koji su radili na fakultetskim projektima isplati određeni procenat od predhodne plate, iako projekti još nisu bili usvojeni”.


#   Niš   studenti   Policijska uprava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima