Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Благајник водовода присвојио 1,7 милиона динара

rssBookmark and Share

Власотинце 13.04.2011. Душан Коцић

Основном јавном тужилаштву у Лесковцу, полиција данас поднела кривичну пријаву против Радомира С., због постојања основа сумње да је извршио кривична дела проневера и фалсификовање службене исправе

Власотинце
Власотинце

ВЛАСОТИНЦЕ - Основном јавном тужилаштву у Лесковцу, , наводи се у данашњем саопштењу достављеног новинарима, полиција је поднела кривичну пријаву против Радомира С., благајника у ЈКП Водовод у Власотинцу, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела проневера и фалсификовање службене исправе.

Даљом провером пословања овог јавног предузећа, установљено је да постоје основи сумње да је Радомир С. у току 2009. и 2010. године, у више наврата присвајао новац од наплаћених комуналних услуга из благајне предузећа, а да је признанице које је као благајник издавао инкасантима наплате о пријему новца и дневнике наплате за комуналне услуге уништио.

Износ присвојеног новца је преко милион и седамсто хиљада динара.

Полиција наставља са даљом провером пословања овог Јавног предузећа и позивграђане да пријаве евентуалних злоупотреба у наплати комуналних услуга.

Иначе, Радомир С., из Власотинца, 16. марта лишен је слободе и приведен истражном судији Основног суда у Лесковцу, због постојања основа сумње да је у ЈКП "Водовод" извршио више кривичних дела против службене дужности.

 


#   полиција   Власотинце
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима