Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чута и Божа запалили позориште

rssBookmark and Share

26.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Припадници Полицијске управе у Врању рано јутрос привели су две особе за које се основано сумња да су 2. jула подметнули пожар, у коме је изгорела зграда позоришта „Бора Станковић“.

Чута и Божа запалили позориште

„После обимног оперативног рада јутрос смо привели два лица за која се основано сумња да су 2. jула подметнула пожар у коме је изгорела зграда позоришта“, рекао је начелник Полицијске управе у Врању Слађан Велиновић.

Он је истакао да је полиција све капацитете усредсредила на проналажењу налогодаваца тог чина. Градоначелник Врања Зоран Антић рекао је новинарима да је полиција привела Николу Т. Званог Чута из Врања и Божидара С.  званог Божа из Бујановца.

Истражни судија Основног суда у Врању Љиљана Николић потврдила је да је већ почела да ради на расветљавању тог случаја. Зграда позоришта „Бора Станковић“ у Врању, стара 120 година, изгорела је до темеља у подметнутом пожару у зору 2. јула.

У Врању је формиран Одбор за изградњу нове зграде позоришта која ће, како је саопштено, коштати око 200 милиона динара, а биће завршена 31. јануара наредне године, за Дан града Врања.


#   полиција   Зоран Антић   Бора Станковић   Ана Николић   истражни судија   Дан града
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима