Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечак преживео удар од 25.000 волти

rssBookmark and Share

22.04.2013. Izvor: Novosti

Дечак Ђ. М. (12) задобио је дубоке опекотине на више од 90 одсто тела када га је у недељу око 16 сати ударила струја напона од 25.000 волти, док се пео на теретни вагон у Главној железничкој станици у Нишу.

Дечак преживео удар од 25.000 волти

Дечак Ђ. М. (12) тешко је повређен када га је у недељу око 16 сати ударила струја напона од 25.000 волти, док се пео на теретни вагон у Главној железничкој станици у Нишу.

Са повредамаопаснимпо живот, малишан је хоспитализован на Дечјој хируршкој клиници. АнђелкаСлавковић, директор ове здравствене установе, каже да је дечак животно угрожен јер има дубоке опекотине на више од 90 одсто тела и повреду главе, која је највероватније последица пада.

Ђ. М. је прикљученна респиратор и лекари Дечје хируршке клинике покушавају све што могу како би му санирали тешке повреде. Малишан, који похађа пети разред Основне школе „Краљ Петар Први у Нишу“, у недељу по подне се још двојицом другова играо крај једног од колосека на нишкој Железничкој станици.

Како сазнајемо, у једном тренутку је покушао да се попне на вагон, када је доживео стравичан удар од струјног лука високог напона. Удар од 25.000 волти је дечака са вагона бацио на земљу, када је повредио и главу.

Ненад Станисављевић, директор Медијацентра „Железнице Србије“, потврдио је да је дечак повређен на десетом колосеку Железничке станице у Нишу, где су на потпуно прописани начин били паркирани теретни вагони, који су предвиђени за ремонт.

- Кроз високонапонскекаблове пролазиструја од25.000 волти, а да би неко страдао није неопходно уопште да додирне кабл, већ само да се нађеу зони струјног лука, што се десило и у овом случају на Железничкој станици у Нишу – указује Станисављевић, који изражава жаљење због ове незгоде.


#   Железнице Србије   дете   Ненад Станисављевић   животно угрожен
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима