Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dečak preživeo udar od 25.000 volti

rssBookmark and Share

22.04.2013. Izvor: Novosti

Dečak Đ. M. (12) zadobio je duboke opekotine na više od 90 odsto tela kada ga je u nedelju oko 16 sati udarila struja napona od 25.000 volti, dok se peo na teretni vagon u Glavnoj železničkoj stanici u Nišu.

Dečak preživeo udar od 25.000 volti

Dečak Đ. M. (12) teško je povređen kada ga je u nedelju oko 16 sati udarila struja napona od 25.000 volti, dok se peo na teretni vagon u Glavnoj železničkoj stanici u Nišu.

Sa povredamaopasnimpo život, mališan je hospitalizovan na Dečjoj hirurškoj klinici. AnđelkaSlavković, direktor ove zdravstvene ustanove, kaže da je dečak životno ugrožen jer ima duboke opekotine na više od 90 odsto tela i povredu glave, koja je najverovatnije posledica pada.

Đ. M. je priključenna respirator i lekari Dečje hirurške klinike pokušavaju sve što mogu kako bi mu sanirali teške povrede. Mališan, koji pohađa peti razred Osnovne škole „Kralj Petar Prvi u Nišu“, u nedelju po podne se još dvojicom drugova igrao kraj jednog od koloseka na niškoj Železničkoj stanici.

Kako saznajemo, u jednom trenutku je pokušao da se popne na vagon, kada je doživeo stravičan udar od strujnog luka visokog napona. Udar od 25.000 volti je dečaka sa vagona bacio na zemlju, kada je povredio i glavu.

Nenad Stanisavljević, direktor Medijacentra „Železnice Srbije“, potvrdio je da je dečak povređen na desetom koloseku Železničke stanice u Nišu, gde su na potpuno propisani način bili parkirani teretni vagoni, koji su predviđeni za remont.

- Kroz visokonaponskekablove prolazistruja od25.000 volti, a da bi neko stradao nije neophodno uopšte da dodirne kabl, već samo da se nađeu zoni strujnog luka, što se desilo i u ovom slučaju na Železničkoj stanici u Nišu – ukazuje Stanisavljević, koji izražava žaljenje zbog ove nezgode.


#   Železnice Srbije   dete   Nenad Stanisavljević   životno ugrožen
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima