Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Девојчица се утопила у базену, спасиоци јој нису помогли

rssBookmark and Share

17.07.2011. Аутор, фото: Стефан Радовић

Дванаестогодишња Исидора Павловић из Куршумлије утопила се синоћ на градском базену у овом граду. Према информацијама до којих смо дошли тело несрећне девојчице је примећено тек када је испливало на површину, а за то време спасиоци наводно регулисали тучу на другом крају базена .

Девојчица се утопила у базену, спасиоци јој нису помогли

Хорор на базену у Куршумлији...

У Хитној служби Куршумлијског Дома здравља, кажу да се несрећа догодила око 17,00 сати а девојчица је већ била мртва када су они стигли.

-Екипа хитне медицинске помоћи је примила позив у 17.05 и за неколико минута стигла на лице места. Уследио је покушај реанимације, који смо наставили у колима Хитне службе а потом и у Дому здравља, али на жалост девојчици није било помоћи а смрт је настала још у базену,Каже за Јузну Србију извор из Дома здравља у Куршумлији наглашавајући притом да је смрт девојчице констатована још на базену и да је несрећна девочица дуже време била под водом .

-Комплетна дежурна екипа Хитне службе је отишла на градски базен, затекли смо девојчицу на бетону, али она није давала знакове живота. Покушали смо реанимацију, али јој није било спаса, рекла нам је дежурна лекарка Хитне службе Невена Вучковић.

Упркос томе што су на базену у поподневној смени радила два спасиоца, према наводима очевидаца, њима је скренула пажњу туча која је избила на базену због чега је тело девојчице примећено тек кад је испливала на површину воде.

Према информацијама до којих смо дошли у тучи која се догодила неколико млађих лица задобило је лакше телесне повреде и они су збринуту у Куршумлијској Хитној медицинској помоћи.

Дванаестогодишња Исидора Павловић живела је са родитељима и млађим братом у насељу Расадник.

Ради се о веома сиромашној породици а одмах после несреће у Хитну службу у Куршумлији дошао је отац док је мајка са братом била у селу.

Иначе, градски базен у Куршумлији има спасиоце који би требало да брину о безбедности купача .

После информације о трагедији, испред Хитне службе окупиле су се комшије.
 

После трагедије градски базен је испражњен, а запослени и спасиоци нису желели  да дају изјаве.

 


#   спасиоци   Невена Вучковић   градски базен
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима