Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devojčica se utopila u bazenu, spasioci joj nisu pomogli

rssBookmark and Share

17.07.2011. Autor, foto: Stefan Radović

Dvanaestogodišnja Isidora Pavlović iz Kuršumlije utopila se sinoć na gradskom bazenu u ovom gradu. Prema informacijama do kojih smo došli telo nesrećne devojčice je primećeno tek kada je isplivalo na površinu, a za to vreme spasioci navodno regulisali tuču na drugom kraju bazena .

Devojčica se utopila u bazenu, spasioci joj nisu pomogli

Horor na bazenu u Kuršumliji...

U Hitnoj službi Kuršumlijskog Doma zdravlja, kažu da se nesreća dogodila oko 17,00 sati a devojčica je već bila mrtva kada su oni stigli.

-Ekipa hitne medicinske pomoći je primila poziv u 17.05 i za nekoliko minuta stigla na lice mesta. Usledio je pokušaj reanimacije, koji smo nastavili u kolima Hitne službe a potom i u Domu zdravlja, ali na žalost devojčici nije bilo pomoći a smrt je nastala još u bazenu,Kaže za Juznu Srbiju izvor iz Doma zdravlja u Kuršumliji naglašavajući pritom da je smrt devojčice konstatovana još na bazenu i da je nesrećna devočica duže vreme bila pod vodom .

-Kompletna dežurna ekipa Hitne službe je otišla na gradski bazen, zatekli smo devojčicu na betonu, ali ona nije davala znakove života. Pokušali smo reanimaciju, ali joj nije bilo spasa, rekla nam je dežurna lekarka Hitne službe Nevena Vučković.

Uprkos tome što su na bazenu u popodnevnoj smeni radila dva spasioca, prema navodima očevidaca, njima je skrenula pažnju tuča koja je izbila na bazenu zbog čega je telo devojčice primećeno tek kad je isplivala na površinu vode.

Prema informacijama do kojih smo došli u tuči koja se dogodila nekoliko mlađih lica zadobilo je lakše telesne povrede i oni su zbrinutu u Kuršumlijskoj Hitnoj medicinskoj pomoći.

Dvanaestogodišnja Isidora Pavlović živela je sa roditeljima i mlađim bratom u naselju Rasadnik.

Radi se o veoma siromašnoj porodici a odmah posle nesreće u Hitnu službu u Kuršumliji došao je otac dok je majka sa bratom bila u selu.

Inače, gradski bazen u Kuršumliji ima spasioce koji bi trebalo da brinu o bezbednosti kupača .

Posle informacije o tragediji, ispred Hitne službe okupile su se komšije.
 

Posle tragedije gradski bazen je ispražnjen, a zaposleni i spasioci nisu želeli  da daju izjave.

 


#   spasioci   Nevena Vučković   gradski bazen
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima