Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Двогодишња девојчица нађена мртва у кући, сумњају да је угушио брат

rssBookmark and Share

Прћиловица 16.02.2013. Izvor: Blic

Двогодишња девојчица која је живела са породицом у селу Прћиловица, пронађена је мртва у кући. Прелиминарни налази обдукције указују на сумњу да је смрт насилна и да је највероватније наступила као последица гушења. Сумња се да јој је старији брат (10) нанео фаталне повреде.

Двогодишња девојчица нађена мртва у кући, сумњају да је угушио брат
Двогодишња девојчица С.С. пронађена је мртва у кући у ромском насељу у селу Прћиловица у којој је живела са породицом. Околности под којима је дете преминуло још увек се утврђују, али прелиминарни налази обдукције урађене по хитном поступку у нишком Заводу за судску медицину указују на сумњу да је смрт насилна и да је највероватније наступила као последица гушења.

У моменту трагедије, у петак око 14 часова, девојчица се налазила у кући сама са старијим братом Д.С. (10). Обдукцијом је утврђено да сигурно није дошло до гушења храном, па се не искључује ни могућност да јој је можда он нанео фаталне повреде, мада за тако нешто тренутно нема доказа. Полиција од дечака није могла да добије објашњење шта се десило, јер је практично изнео више верзија догађаја, каже за "Блиц" извор близак истрази.

Да ли је до трагедије дошло случајно, у току игре, или на неки други начин, биће познато тек по оконачњу истраге и добијања резултата свих анализа.

Д.С, који је кривично неодговоран, јер има мање од 14 година, решењем Центра за социјални рад у Алексинцу одмах је измештен из породице и смештен је у Дом за незбринуту децу док се случај не расветли, заједно са другом сестром А.С, која има само годину дана.

-Супруг је изашао да купи да једе, а ја сам била сам код лекара, јер сам трудна и очекујем да се породим. Дошли су по мене и довели ме у полицију у Алексинцу, где сам сазнала да је С.С. преминула. Не знам шта се десило, дете је било здраво. Ту је седело на кревету јело је саламу и хлеб и пило је сок. Мој син Д.С. (10) је рекао да јој је ударио шамар и да је пала. Ја док сам била кући никада није могао да је удара, али када нисмо били ту можда ју је тукао, каже мајка настрадале девојчице Вајда Рамадани.


#   полиција   Прћиловица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима