Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градина: 55.000 евра вредни лаптопови и парфеми сакривени у аутобусу

rssBookmark and Share

Градина 26.09.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су 23. септембра 2022. године на прелазу Градина спречили покушај кријумчарења нових лаптоп рачунара и француских парфема, чија је вредност процењена на око 55.000 евра.

Градина: 55.000 евра вредни лаптопови и парфеми сакривени у аутобусу

Прекршај је откривен када се на излазној страни за редовну контролу пријавио аутобус страних регистарских ознака, којим су свега три путника и тројица возача путовала из Немачке ка Турској.

Иако су путници и возачи претходно тврдили да немају ништа за пријављивање, аутобус је ипак издвојен за детаљан преглед и том приликом је у његовој унутрашњости пронађено шест торби у којима је била поменута непријављена роба.

Најпре су код задњих седишта у аутобусу пронађене три торбе са укупно 25 различитих лаптопова робне марке ''HP'', укупне вредности око 39.000 евра.

Потом су и испод седишта откривене још три торбе у којима су била 52 оригинална француска парфема робне марке ''Maison Francis Kurkdjian'', чија је вредност према ценама које су биле на сваком појединачном паковању, процењена на око 16.000 евра.

Као власник кријумчарене робе пријавио се један од возача, против кога је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом, док су откривени лаптопови и парфеми привремено задржани.


#   Градина   царина   кријумчарење   лаптоп
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима