Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Исповест спремачице: Покушао да ме силује, али није имао ерекцију

rssBookmark and Share

16.11.2013. Autor: Blic

Најпознатији српски осуђеник на смрт Вучко Манојловић (68), који је после 27 година у затвору изашао на слободу у фебруару после помиловања председника Србије Томислава Николића, ухапшен је због сумње да је прекјуче око 17 часова у својој кући покушао да силује Љ. М. (48) из Ниша која је код њега радила као спремачица.

Исповест спремачице: Покушао да ме силује, али није имао ерекцију

"Био је пијан и агресиван. Није ме силовао јер није имао ерекцију", објашњава Љ. М. Она је Манојловића упознала пре три месеца преко адвокатице која га је заступала јер је му је потребна женска особа за „разговор, дружење и помоћ у кући“. Каже да је пре инцидента Манојловић био фин према њој. Она је долазила да му поспреми кућу.

После шамара наредио јој да се скине

Најпознатији српски осуђеник на смрт Вучко Манојловић ухапшен је због силовања, а Николић га је помиловао у фебруару. "Требало је да ми плаћа неку малу надокнаду, али није. Последњих 20 дана је много пио, због чега сам ређе долазила. Чули смо се у четвртак, звучао је нормално па сам дошла на кафу. Мислим да се емотивно везао за мене и да га је револтирало то што нисам долазила неколико дана. Вређао ме је, а када сам рекла да хоћу да идем, ударио ми је шамар, па после тога ме је ударио и песницом у лице. Уплашила сам се и због свега што знам о њему и зато што га никада нисам видела таквог", прича Љ. М.

Каже да је на сваки помен да хоће да оде Манојловић постајао све агресивнији. Онда јој је рекао: Ноћас никуда не идеш. Ако покушаш да бежиш, жива нећеш изаћи. Ноћас си моја и надаље си моја. Бићеш моја жена. Она је затим отишла до тоалета и послала СМС-ове сину и адвокатици, мислећи да може да га умири разговором. Кад се вратила, он је наставио са нападима.

"Наредио ми је да се скинем. Нисам пружала отпор из страха за своју безбедност. Страх ме је савладао. Плашила сам се да ће да ме убије. Онда се скинуо и покушао да ме обљуби. Све је било против моје воље - наводи Љ. М.

Пола живота провео у затвору

Вучко Манојловић је 33 године провео иза решетака. Најпре је био осуђен на пет година због силовања С. Г. из Лесковца 1978. После издржане казне из освете је убио заменика окружног јавног тужиоца у Лесковцу Драгомира Крстића, покушао да убије истражног судију Братислава Гавриловића и припремао је убиство судије Младена Јанковића 29. децембра 1984.

Манојловић је пресудом Окружног суда у Нишу 1985. осуђен на 20 година затвора. Ту казну је Врховни суд 1986. преиначио у смртну. Провео је 4,5 године у ланцима, а више од 18 у самици, а седам пута је тражио да се смртна казна изврши.

Смртна казна му је 2002. замењена са 40 година затвора да би га садашњи председник Томислав Николић помиловао у фебруару.Након тога Манојловића је телефоном позвала адвокатица, а Љ. М. је искористила непажњу и у папучама је побегла из куће и ушла у такси који је позвала адвокатица. Испричала је све полицији, коју је у међувремену алармирао њен син рекавши да је Вучко не пушта да изађе из његове куће.

"Нудио ми и кућу"

"Гајила сам емоције према њему, али нисмо били у емотивној вези. Нудио је кућу зарад дружења и неког фиктивног брака. Нисам о томе никада размишљала озбиљно. Више сам имала жељу да му помогнем, знајући кроз шта је све прошао у животу", каже Љ. М.

Сестра Нада и брат од стрица Милан Вучковић сматрају да је њихов Вучко невин, да је цео случај намештен и да никаквог силовања није било."Ма каква спремачица. Па ми сестре смо га прале и кувале му. Није му чарапе опрала једном. Зато смо га и критиковале што долази код њега, а толико је млађа. Он нам се жалио да га тера да јој препише кућу и плац. Вучко ништа није згрешио. Знала је да је био затвореник и да може да му науди на тај начин - каже Нада.
Милан додаје да се Љ. М. дружила са Вучком, да је одлазила па чак и ноћила у кући. "Сигурно су били у некаквој вези. Вучко је говорио, ако би хтео да се жени, да размишља о њој", наводи брат Милан.


#   Вучко Манојловић   Томислав Николић   исповест   смртна казна   Братислава
@predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима