Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ispovest spremačice: Pokušao da me siluje, ali nije imao erekciju

rssBookmark and Share

16.11.2013. Autor: Blic

Najpoznatiji srpski osuđenik na smrt Vučko Manojlović (68), koji je posle 27 godina u zatvoru izašao na slobodu u februaru posle pomilovanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića, uhapšen je zbog sumnje da je prekjuče oko 17 časova u svojoj kući pokušao da siluje Lj. M. (48) iz Niša koja je kod njega radila kao spremačica.

Ispovest spremačice: Pokušao da me siluje, ali nije imao erekciju

"Bio je pijan i agresivan. Nije me silovao jer nije imao erekciju", objašnjava Lj. M. Ona je Manojlovića upoznala pre tri meseca preko advokatice koja ga je zastupala jer je mu je potrebna ženska osoba za „razgovor, druženje i pomoć u kući“. Kaže da je pre incidenta Manojlović bio fin prema njoj. Ona je dolazila da mu pospremi kuću.

Posle šamara naredio joj da se skine

Najpoznatiji srpski osuđenik na smrt Vučko Manojlović uhapšen je zbog silovanja, a Nikolić ga je pomilovao u februaru. "Trebalo je da mi plaća neku malu nadoknadu, ali nije. Poslednjih 20 dana je mnogo pio, zbog čega sam ređe dolazila. Čuli smo se u četvrtak, zvučao je normalno pa sam došla na kafu. Mislim da se emotivno vezao za mene i da ga je revoltiralo to što nisam dolazila nekoliko dana. Vređao me je, a kada sam rekla da hoću da idem, udario mi je šamar, pa posle toga me je udario i pesnicom u lice. Uplašila sam se i zbog svega što znam o njemu i zato što ga nikada nisam videla takvog", priča Lj. M.

Kaže da je na svaki pomen da hoće da ode Manojlović postajao sve agresivniji. Onda joj je rekao: Noćas nikuda ne ideš. Ako pokušaš da bežiš, živa nećeš izaći. Noćas si moja i nadalje si moja. Bićeš moja žena. Ona je zatim otišla do toaleta i poslala SMS-ove sinu i advokatici, misleći da može da ga umiri razgovorom. Kad se vratila, on je nastavio sa napadima.

"Naredio mi je da se skinem. Nisam pružala otpor iz straha za svoju bezbednost. Strah me je savladao. Plašila sam se da će da me ubije. Onda se skinuo i pokušao da me obljubi. Sve je bilo protiv moje volje - navodi Lj. M.

Pola života proveo u zatvoru

Vučko Manojlović je 33 godine proveo iza rešetaka. Najpre je bio osuđen na pet godina zbog silovanja S. G. iz Leskovca 1978. Posle izdržane kazne iz osvete je ubio zamenika okružnog javnog tužioca u Leskovcu Dragomira Krstića, pokušao da ubije istražnog sudiju Bratislava Gavrilovića i pripremao je ubistvo sudije Mladena Jankovića 29. decembra 1984.

Manojlović je presudom Okružnog suda u Nišu 1985. osuđen na 20 godina zatvora. Tu kaznu je Vrhovni sud 1986. preinačio u smrtnu. Proveo je 4,5 godine u lancima, a više od 18 u samici, a sedam puta je tražio da se smrtna kazna izvrši.

Smrtna kazna mu je 2002. zamenjena sa 40 godina zatvora da bi ga sadašnji predsednik Tomislav Nikolić pomilovao u februaru.Nakon toga Manojlovića je telefonom pozvala advokatica, a Lj. M. je iskoristila nepažnju i u papučama je pobegla iz kuće i ušla u taksi koji je pozvala advokatica. Ispričala je sve policiji, koju je u međuvremenu alarmirao njen sin rekavši da je Vučko ne pušta da izađe iz njegove kuće.

"Nudio mi i kuću"

"Gajila sam emocije prema njemu, ali nismo bili u emotivnoj vezi. Nudio je kuću zarad druženja i nekog fiktivnog braka. Nisam o tome nikada razmišljala ozbiljno. Više sam imala želju da mu pomognem, znajući kroz šta je sve prošao u životu", kaže Lj. M.

Sestra Nada i brat od strica Milan Vučković smatraju da je njihov Vučko nevin, da je ceo slučaj namešten i da nikakvog silovanja nije bilo."Ma kakva spremačica. Pa mi sestre smo ga prale i kuvale mu. Nije mu čarape oprala jednom. Zato smo ga i kritikovale što dolazi kod njega, a toliko je mlađa. On nam se žalio da ga tera da joj prepiše kuću i plac. Vučko ništa nije zgrešio. Znala je da je bio zatvorenik i da može da mu naudi na taj način - kaže Nada.
Milan dodaje da se Lj. M. družila sa Vučkom, da je odlazila pa čak i noćila u kući. "Sigurno su bili u nekakvoj vezi. Vučko je govorio, ako bi hteo da se ženi, da razmišlja o njoj", navodi brat Milan.


#   Vučko Manojlović   Tomislav Nikolić   ispovest   smrtna kazna   Bratislava
@predsednikrs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima