Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Код наплатне рампе "Наис" пронађена сумњива гардероба у комбијима курирских служби

rssBookmark and Share

Ниш 15.02.2018. Јужна Србија Инфо

Царински службеници су 12. и 13. фебруара у сарадњи са полицијом, у дубинским контролама, задржали 35 кг резаног дувана и преко 300 одевних предмета због сумње да повређују право интелектуалне својине, као и више од 600 пари непријављене обуће

Код наплатне рампе "Наис" пронађена сумњива гардероба у комбијима курирских служби

Најсвежији прекршај десио се данас на ауто-путу Београд-Ниш, код наплатне рампе Наис, када су цариници зауставили камион курирске службе шабачких регистарских ознака. Возач из Алексинца (58) рекао је да превози робу из Београда у Ниш.

Возило је допраћено до магацина курирске службе у Нишу како би товар био детаљно прегледан. Након истовара целокупне пошиљке пронађено је 35 кг резаног дувана, преко 600 пари разне женске обуће, као и неколико комплет тренерки „Nike“ и „Adidas“ за које се сумња да су копије познатих брендова.

Још два случаја десила су се 12. фебруара 2018. године на магистралном путу Рашка-Краљево код места Богутовац. Оба пута прегледана су возила курирских служби шабачких регистарских ознака којим су управљали Новопазарци.

 Први комби заустављен је око 19 часова, али је због немогућности прегледа допраћен до царинске испоставе Краљево где је извршена детаљна контрола.

Том приликом у товарном делу пронађене су тренерке „Nike“ са ознакама фудбалских клубова „FCB“, „Manchester City“, „Roma“ и других, хеланке „Nike“, тренерке и хеланке „Adidas“ као и 90 дуксева „Nike“ са амблемом Џордана.

Сат времена касније на истом месту заустављен је још један комби курирске службе. Приликом детаљног прегледа на Терминалу ЦИ Краљево у товарном делу комбија откривено је преко 50 тренерки са ознаком „Nike“.

Заплењену робу није пратила  неопходна документација која би сведочила о пореклу и плаћеним дажбинама.


#   Ниш   царина   кријумчарење   гардероба   курирска служба   Наис наплатна рампа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима