Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У комбију курирске службе на путу Мерошина - Ново Село, резани дуван и фирмирана гардероба без документације

rssBookmark and Share

Мерошина 01.10.2020. Јужна Србија Инфо

Како се курирске пошиљке неретко злоупотребљавају у сврху кријумчарења, дистрибутивни магацини и возила оператора редовно су предмет царинских контрола

У комбију курирске службе на путу Мерошина - Ново Село, резани дуван и фирмирана гардероба без документације

Тако је и 29. септембра 2020. године на путу Мерошина - Ново Село ради контроле заустављен камион курирске службе шабачких регистарских ознака, који је био на путу из Београда ка Нишу.

Због немогућности детаљног прегледа на лицу места, камион је допраћен до централног магацина курирске службе у Нишу, где је комплетна пошиљка истоварена.

Тада је међу пошиљкама откривено око 30 килограма резаног дувана, преко 100 зимских јакни, прслука и дуксерица, као и више од 50 пари патика са ознакама познатих робних марки „најк“, „адидас“, „пума“ и „рибок“ без било какве пропратне документације.

Спорна роба биће задржана до окончања прекршајног поступка покренутог против курирске службе пред надлежним судом.

Подсећамо да након прошлогодишњих измена Закон о поштанским услугама предвиђа већу одговорност за курирске оператере. Сада оператер има обавезу да тражи на увид личну документацију пошиљаоца, што раније није био случај. Наиме, прекршајна пријава се раније подносила на име пошиљаоца које је често било измишљено.

Сада уколико оператер прими сумњиву пошиљку на превоз, а није проверио стварни идентитет пошиљаоца, одговорност за прекршај ће сносити он сам тј. курирска служба. Измене Закона о поштанским услугама које предвиђају већу одговорност курирских оператера су један од начина да се стане на пут нелегалној трговини преко интернета.


#   Мерошина   Ново Село   царина   кријумчарење   гардероба   резани дуван   курирска служба
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима