Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кристина пронађена у Босни и Херцеговини, враћају је кући

rssBookmark and Share

Алексинац 24.08.2015. Алексинац.Нет

Тринаестогодишња Кристина Машић из Алексиначког Рудника, која је нестала 17. августа из дома своје сестре Лидије, пронађена је данас у Босни и Херцеговини.

Кристина пронађена у Босни и Херцеговини, враћају је кући

Kако преносе босански медији, у току је њено довођење у Србију. Девојчица је жива и здрава, а према првим информацијама, није била присилно одведена.

Она је, око поднева, пронађена у Какњу.

Њен нестанак пријављен је 18. августа када је кренула полицијска потрага.

Кристина им се није јављала, па су се њени родитељи забринули да јој се нешто није догодило. У понедељак се око 23 часа родбини кратко јавила телефоном да каже да је у Нишу и да ће доћи ујутро. Од тада јој се губи сваки траг. Кристина је дан раније дошла са бабом из Немачке, где је била у посети родитељима.

Родитељи не долазе
Кристинина сестра Лидија је за "Вести" рекла да су многи медији погрешно јавили да ће њени и Кристинини родитељи доћи из Немачке у Србију.
- Неко користи нашу муку и неизвесност и поиграва се кроз новине и на телевизији. Поједини новинари објављују свашта, а очи им нисмо видели. Мајка је у Немачкој са статусом азиланта и кад би одлучила да дође у Србију, не би могла да се врати. Отац је заиста болестан и свако путовање било би веома ризично по њега - рекла нам је Лидија.

- Кришом је узела свој пасош који се налазио код наше бабе, а затим је у уторак пола сата после поноћи из Србије прешла на територију БиХ - каже њена рођена сестра Лидија. - Није нам познато са ким је прешла границу.

Полиција је одмах, после пријаве нестанка Кристине, расписала објаву и започела потрагу. Девојчица је на себи имала кратку црну хаљину и блузу са жутим шарама.

Према писању медија, неки мештани су испричали да су Кристину видели у 19.20 како улази у међуградски аутобус, а девојчица се око 22 сати јавила укућанима и рекла да је у Нишу и да ће мало закаснити, али да се сигурно враћа. Међутим, будући да није стигла ни до ујутро, њени деда Вјекослав, сестра Лидија и зет Игор, с којима је Кристина живела у Алексиначком Руднику, пријавили су полицији њен нестанак.

У току је расветљавање свих околности које су довеле до нестанка девојчице.

Потрага је ишла преко Интерпола, а на лоцирању су учествовали припадници Министарства унутрашњих послова и Федерални кантон Сарајево.

 


#   Алексинац   Алексиначки Рудник   нестанак   градски аутобус   Интерпол   Кристина Машић   Босна и Херцеговина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима