Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лекари бебу послали да умре кући иако се гушила

rssBookmark and Share

20.02.2013. Izvor: Večernje Novosti

Двоипомесечна беба Лара Алексић преминула је пошто је из болнице отпуштена као здрава. Родитељи криве лекаре, а у здравственом центру у Врању сматрају да је прерано за напад на лекаре, јер још није познат узрок смрти.

Лекари бебу послали да умре кући иако се гушила
"На Сретење, 15. фебруара, наша Лара је издахнула. Само дан раније лекари су ме уверавали да је моје дете здраво иако сам ја као мајка осећала да јој није добро. Али, веровала сам лекарима, нарочито докторки Тањи Јанев која је лечила дете", прича Љиљана Алексић (41), мајка преминуле девојчице.

"Управо та докторка је први пут примила дете на Дечје одељење 6. фебруара, зато што се беба повремено гушила. Првог дана дете је примило инфузију, док преостала четири дана колико је била у болници, није добијала никакву терапију. Након тога пуштени смо на кућно лечење иако нисмо добили отпусну листу. По договору, 14. фебруара јавили смо се на контролу и докторка нам је саопштила да је Ларино здравље стабилно. Међутим, већ сутрадан наша девојчица је преминула", говори Љиљана.

Њен супруг Војислав Стојменовић (53) каже да ће правду потражити на суду и да ће све учинити како други родитељи не би пролазили кроз овакву ситуацију.

Драган Стаменковић, портпарол врањске полиције, потврдио нам је да је полиција извршила увиђај након смрти детета и да је истражни судија Марија Јанићијевић наложила истрагу. Са друге стране, у Основном суду кажу да је обдукција урађена на Одељењу за судску медицину у Нишу и да док не стигну резултати, не могу говорити о узроку смрти детета. Како сазнајемо, резултати се могу очекивати за петнаестак дана.

Помоћник директора Здравственог центра у Врању, др Младен Костић, каже да је руководство упознато са случајем смрти двојчице Ларе, али да није умесно одмах оптуживати лекаре.


#     Драган Стаменковић   истражни судија   дечје одељење   Младен Костић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима