Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lekari bebu poslali da umre kući iako se gušila

rssBookmark and Share

20.02.2013. Izvor: Večernje Novosti

Dvoipomesečna beba Lara Aleksić preminula je pošto je iz bolnice otpuštena kao zdrava. Roditelji krive lekare, a u zdravstvenom centru u Vranju smatraju da je prerano za napad na lekare, jer još nije poznat uzrok smrti.

Lekari bebu poslali da umre kući iako se gušila
"Na Sretenje, 15. februara, naša Lara je izdahnula. Samo dan ranije lekari su me uveravali da je moje dete zdravo iako sam ja kao majka osećala da joj nije dobro. Ali, verovala sam lekarima, naročito doktorki Tanji Janev koja je lečila dete", priča Ljiljana Aleksić (41), majka preminule devojčice.

"Upravo ta doktorka je prvi put primila dete na Dečje odeljenje 6. februara, zato što se beba povremeno gušila. Prvog dana dete je primilo infuziju, dok preostala četiri dana koliko je bila u bolnici, nije dobijala nikakvu terapiju. Nakon toga pušteni smo na kućno lečenje iako nismo dobili otpusnu listu. Po dogovoru, 14. februara javili smo se na kontrolu i doktorka nam je saopštila da je Larino zdravlje stabilno. Međutim, već sutradan naša devojčica je preminula", govori Ljiljana.

Njen suprug Vojislav Stojmenović (53) kaže da će pravdu potražiti na sudu i da će sve učiniti kako drugi roditelji ne bi prolazili kroz ovakvu situaciju.

Dragan Stamenković, portparol vranjske policije, potvrdio nam je da je policija izvršila uviđaj nakon smrti deteta i da je istražni sudija Marija Janićijević naložila istragu. Sa druge strane, u Osnovnom sudu kažu da je obdukcija urađena na Odeljenju za sudsku medicinu u Nišu i da dok ne stignu rezultati, ne mogu govoriti o uzroku smrti deteta. Kako saznajemo, rezultati se mogu očekivati za petnaestak dana.

Pomoćnik direktora Zdravstvenog centra u Vranju, dr Mladen Kostić, kaže da je rukovodstvo upoznato sa slučajem smrti dvojčice Lare, ali da nije umesno odmah optuživati lekare.


#     Dragan Stamenković   istražni sudija   dečje odeljenje   Mladen Kostić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima