Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Монструозно: Бацио мало штене у џак и везао га жицом

rssBookmark and Share

Врање 05.03.2014. Новости

Пролазници пронашли у Врању бачено штене у џаку везано жицом и извукли га. Полиција одбила да истражи случај јер пас није повређен. Штене добило нови дом и име Срећица

Монструозно: Бацио мало штене у џак и везао га жицом

Непознати починиоци, везали су штене мешанца у џак кабловима и жицом и највероватије га бацили у двориште куће у улици Пролетерских бригада у Врању.

Пас је имао срећу да су га пронашли случајни пролазници који су најпре ослободили пса, а затим и обавестили полицију.

- Било је заиста страшно, шетали смо и чули да нешто цвили у првом тренутку нисмо знали о чему је реч, видели смо џак у близини ограде и мој пријатељ га је извукао на улицу. Унутра је био пас кога смо петнаестак минута ослобађали јер је џак био увезан жицама - прича за Новости Јелена Маринковић, која је пронашла злостављаног пса.

Она је у уторак у вечерњим сатима обавестила и полицију, која је закључила да,пошто пас није повређен,нема елемената за покретање поступка.

Са друге стране, Роса Дрмоњић из врањског Удружења за заштиту животиња „Најбољи пријатељ“, сматра да је полиција морала да поднесе кривичну пријаву против НН лица због злостављања животиња.

- Пошто је полиција проценила да везивање пса у џак није злостављање јер животиња нема видљиве повреде, увиђај није вршен и полиција оваквим непоступањем заправо отвара пут новим мучитељима и убицама и доводи у опасност читаву заједницу. У случају мучења или убиства животиње случај се пријављује на 192, полиција излази на терен, врши увиђај, сакупља доказни материјал и саслушава сведоке, те по службеној дужности случај прослеђује тужилаштву које доноси одлуку о томе да ли има елемената кривичногдела - објашњава Роса Дрмоњић.

Јелена Маринковић,која је извукла штене од сигурне смрти одлучила је да пса удоми, јер је обавештена да у Врању не постоји прихватна станица где би пас могао да буде прегледан од стране ветеринара и смештен.

Женка коју су назвали Срећица, нашла је свој дом, али из Удружења напомињу да је потребно наћи починиоца, јер статистика каже да у 70 посто случајева починиоци понављају оваква дела.


#   Врање   полиција     злостављање   Удружење за заштиту животиња   Јелена Маринковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима