Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини од ''Најки'' до дугмића ''Томи Хилфигер''

rssBookmark and Share

Градина 05.05.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници на Градини су, у сарадњи са граничном полицијом, током протеклог викенда, приликом уласка у земљу, у три прекршаја заплењенили разноврсну робу, од „најки“ до дугмића са потписом Томија Хилфигера, за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине.

На Градини од ''Најки'' до дугмића ''Томи Хилфигер''

Када је 28. априла 2018. године аутобус турских регистарских ознака који је саобраћао на линији Истанбул – Нови Пазар стигао на ред за контролу, цариници су у поду испред предњих точкова у три црне кесе и у њима нешто сакривено.

На питање чији је непријављени товар, јавио се возач аутобуса, 57-годишњи Сјеничанин, а ради се о 24 пара мушких патика „најк“, како се сумња, копија познатог бренда.

Још два прекршаја са сличним именитељем догодила су се дан касније на истом прелазу.

Најпре је у камиону турских регистарских ознака којим је 37-годишњи држављанин Србије превозио робу од Истанбула до примаоца у Новом Пазару пронађено око 350 килограма непријављеног товара.

Реч је о штампаним платнима са називима брендова „ФК Барселона“, „Хелоу кити“, „Патролне шапе“, „Спајдеремен“.

И у товару камиона новопазарских регистарских ознака који је транспортовао текстилну метражу, кожу, обућу, галантерију и ПВЦ делове из Турске за фирме примаоце у Новом Пазару и Бајиној Башти, откривена је роба која није пријављена у документацији.

У питању су 4 алуминијумске фелне, 1 рол-бар за џип и више од 40 килограма металних дугмића за одећу са потписом Томија Хилфигера.


#   Нови Пазар   Градина   царина   кријумчарење   гардероба   Истанбул
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима