Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На прелазу Градина заплењено преко 3.000 навијачких реквизита

rssBookmark and Share

16.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Прошле недеље пред почетак Европског првенства у фудбалу, царински службеници су, у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Градина спречили покушај кријумчарења више од 3.000 навијачких реквизита. Током ове акције заплењен је и аутомобил у којем је откривена илегална роба, јер је вредност реквизита премашивала трећину вредности возила.

Фото: Управа царина
Фото: Управа царина

Инцидент се догодио када је аутомобил, којим су из Турске ка Немачкој путовала два мушкарца, издвојен за детаљан преглед на улазу у земљу. Према речима представника Управе царине, путници су тврдили да, осим личног пртљага, имају и 300 навијачких шалова. Међутим, детаљан преглед аутомобила открио је далеко већи број реквизита: више од 2.800 навијачких шалова, 50 качкета и 450 заставица земаља и репрезентација учесница Европског фудбалског првенства.

“Како 300 шалова које су путници пријавили представљају робу трговачког карактера, она ће бити враћена у иностранство,” изјавили су из Управе царине. Преостали непријављени навијачки реквизити, заједно са аутомобилом, биће задржани до окончања поступка пред надлежним судом.

Овај случај је још један у низу успешних акција царинских службеника на граничним прелазима, усмерених на спречавање кријумчарења робе и сузбијање нелегалне трговине. Управа царине наглашава да ће наставити са појачаним контролама и детаљним прегледима како би се осигурала безбедност и поштовање закона на границама.

Овај инцидент на граничном прелазу Градина још једном указује на важност детаљних прегледа и сарадње царинских службеника са полицијом. Спречавање кријумчарења и заплена велике количине навијачких реквизита представљају значајан корак ка очувању легалне трговине и сигурности граница.

 

 

 

Коментара: 0


#   фудбал   навијачи   царина   Скупштина града Ниша   Европско првенство   навијачки реквизити
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима