Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na prelazu Gradina zaplenjeno preko 3.000 navijačkih rekvizita

rssBookmark and Share

16.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Prošle nedelje pred početak Evropskog prvenstva u fudbalu, carinski službenici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja više od 3.000 navijačkih rekvizita. Tokom ove akcije zaplenjen je i automobil u kojem je otkrivena ilegalna roba, jer je vrednost rekvizita premašivala trećinu vrednosti vozila.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Incident se dogodio kada je automobil, kojim su iz Turske ka Nemačkoj putovala dva muškarca, izdvojen za detaljan pregled na ulazu u zemlju. Prema rečima predstavnika Uprave carine, putnici su tvrdili da, osim ličnog prtljaga, imaju i 300 navijačkih šalova. Međutim, detaljan pregled automobila otkrio je daleko veći broj rekvizita: više od 2.800 navijačkih šalova, 50 kačketa i 450 zastavica zemalja i reprezentacija učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva.

“Kako 300 šalova koje su putnici prijavili predstavljaju robu trgovačkog karaktera, ona će biti vraćena u inostranstvo,” izjavili su iz Uprave carine. Preostali neprijavljeni navijački rekviziti, zajedno sa automobilom, biće zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Ovaj slučaj je još jedan u nizu uspešnih akcija carinskih službenika na graničnim prelazima, usmerenih na sprečavanje krijumčarenja robe i suzbijanje nelegalne trgovine. Uprava carine naglašava da će nastaviti sa pojačanim kontrolama i detaljnim pregledima kako bi se osigurala bezbednost i poštovanje zakona na granicama.

Ovaj incident na graničnom prelazu Gradina još jednom ukazuje na važnost detaljnih pregleda i saradnje carinskih službenika sa policijom. Sprečavanje krijumčarenja i zaplena velike količine navijačkih rekvizita predstavljaju značajan korak ka očuvanju legalne trgovine i sigurnosti granica.

 

 

 

Komentara: 0


#   fudbal   navijači   carina   Skupština grada Niša   Evropsko prvenstvo   navijački rekviziti
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima