Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Merdaru uhvaćen Turčin sa dronom

rssBookmark and Share

Merdare 24.10.2014.

Turskom državljaninu onemogućen ulazak u Srbiju na prelazu Merdare, jer je pokušao ilegalno da unese dron i zastavu Turske uoči meča Partizana i Bešiktaša u Ligi Evrope, pišu "Naše novine".

Na Merdaru uhvaćen Turčin sa dronom

Srpska policija sprečila je novu provokaciju na fudbalskom meču. Državljanin Turske, inače pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), pokušao je u Srbiju da ilegalno usene dron sa zastavom Turske u želji da napravi sličnu provokaciju onoj koja je prethodila prekidu meča Srbije i Albanije, u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Naime, kako prenose "Naše novine", srpska policija je na graničnom prelazu Merdare uhvatila Turčina, koji je verovatno želeo da tokom meča Partizana i Bešiktaša u Ligi Evrope u Beogradu, pusti dron sa zastavom Turske.

Turčinu je vraćen sa graničnog prelaza i onemogućen mu je ulazak u Srbiju.

Posle pojavljivanje drona sa zastavom takozvane "Velike Albanije" na meču Srbije i Albanije, navijači Bešiktaša najavili su da bi mogli da ponove sličnu akciju u Humskoj prilikom gostovanja njihovog tima Partizanu.

Ostaje nejasno ko stoji iza cele akcije, koja je osujećena na graničnom prelazu Merdare i da li Turčin ima bilo kakve veze sa albanskom provokacijom, ali se očekuje da dalja istraga to utvrdi.


#   policija   fudbal   navijači   Merdare   Turčin   dron   Evropsko prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima